Elköltöztünk! Új címünk: 1093 Budapest, Csarnok tér 5. Megtekintés térképen

LEXIKON

Chorella

A chlorella egysejtű zöld alga, gömb alakú és körülbelül 2-10 mikron átmérőjű.  Ez az élelmiszer tartalmaz a legnagyobb arányban klorofilt .
Köztudott, hogy méregteleníti a szervezetet, többek között a májat, a beleket és a vért is.
Már a 1970-es évektől használják japán tudósok, hogy gyorsítsák a nehézfémek eltávolítását a beteg szervekből.


Több mint 30 éve használják luxus kozmetikumok gyártói a chlorella kivonatot a krémekben és más készítményekben, mert tudják, hogy gyorsan helyrehozzák a sérült bőrt.
Tartalmaz még serkentő hormont, ami segíti a természetes növekedést és a sejtek regenerálódását. Kutatások kimutatták, hogy a gyermekek és fiatalok, akik chlorellat fogyasztanak, gyorsabban növekednek.

Fehérjében és más alapvető tápanyagokban gazdag: szárított formában kb. 45% proteint, 20% zsírt, 20% szénhidrátot, 5% rostot, 10% ásványi anyagot és vitaminokat tartalmaz.

Ha a megfelelő adagban fogyasztják, nincs ellenjavallat a chlorella fogyasztására, de terhesség és szoptatás alatt kívánatos elkerülni.
Figyelni kell azonban arra, hogy
Okozhat fényérzékenységet, előfordul, hogy növeli a húgysav szintet, okozhat hányingert és gázképződést, puffadást, megnövekedett bélmozgást.
Mindezek a tüneteknek oka a szervezet méregtelenítésének folyamata, mert ez az alga erőteljesen tisztítja a szervezetünket.
A leggyakoribb mellékhatások, különösen a használat első hetében hasmenés, hányinger, gáz (felfúvódás), zölddé változhat a széklet, és a gyomorgörcs. Ha ezeket a tüneteket észleli, azonnal hagyja abba a fogyasztás.
Chorella algák tartalmaznak jódot, ami okozhat allergiás reakciót azoknál, akik érzékenyek rá. Okozhat az asztmát és más légzőszervi problémát is.

A megfelelő adag Chlorella számos tényezőtől függ:  az életkor, legyengült szervezet,  vagy a fizikai aktivitás is számít.
Ügyeljen arra, hogy kövesse az utasításokat a termék címkéjén, és forduljon orvosához vagy az egészségügyi szakemberhez rendszeres fogyasztás előtt.
Mindig fokozatosan kell kezdeni, csak kis mennyiséget használni óvatosan, megtudni hogy tűri  szervezet.

Fotó: wikipedia

Kapcsolódó Lexikon bejegyzések-->