LEXIKON
- Fafüle gomba
- Fafülgomba (Auricularia polytricha)
- Fahéj
- Fecskefészek
- Fehér mártás
- Fehér mustármag
- Fehér ragadós rizs (Oryza sativa spp.)
- Fehérmártás
- Fekete bab (erjesztett)
- Fekete kömény - Nigella
- Fekete mustármag
- Feketeáfonya
- feketebors
- Feketebors olaj
- Feketecsalán olaja
- Feketegyökér
- Felhőfülgomba (Auricularia cornea)
- Fésűkagyló (Amusium pleurone cies)
- Fokhagyma
- Francia gasztronómia
- Fűszerkömény olaj
Fekete bab (erjesztett)
Sóban és gyömbérben eltett egész szójababszemek. Bár önmagában túl átható az íze, ha fokhagymával keverjük és olajban főzzük, a többi alapanyagnak pompás ízt kölcsönöz. Szokták sósvízben is konzerválni, de messze a szárított bab a legfinomabb.
Hűvös, száraz helyen hónapokig eltartható.
#http://azsiabolt.hu/kereses/feketebab#