LEXIKON
- Fafüle gomba
- Fafülgomba (Auricularia polytricha)
- Fahéj
- Fecskefészek
- Fehér mártás
- Fehér mustármag
- Fehér ragadós rizs (Oryza sativa spp.)
- Fehérmártás
- Fekete bab (erjesztett)
- Fekete kömény - Nigella
- Fekete mustármag
- Feketeáfonya
- feketebors
- Feketebors olaj
- Feketecsalán olaja
- Feketegyökér
- Felhőfülgomba (Auricularia cornea)
- Fésűkagyló (Amusium pleurone cies)
- Fokhagyma
- Francia gasztronómia
- Fűszerkömény olaj
Feketebors olaj
Borsra jellemző kellemes ízű és illatú fűszer olaj, ételek ízesítéséhez, húsok pácolására kiválóan alkalmas. Élénkíti a vérkeringést, serkenti az emésztést, normalizálja a renyhe bélmozgást és ösztönzi a vörösvérsejtek képződését.