LEXIKON
- Kaffír levél
- Kakaó
- Kakaóvaj
- Kakukkfű
- KALA NAMAK
- Kalahári sivatagi só
- Kalamondin
- Kamut
- Kandírozás
- Kandiscukor
- Kapor
- Kapri
- Kardamom
- Kasvirág
- Kendermag
- Kendermag olaj
- Kesudió
- Kimcshi
- Kínai feketegomba (Lentinus edodes)
- Kínai kolbász
- Kínai ötfűszer
- Kiwi
- Kókuszvirág cukor
- Kóladió
- Köles
- Kombu
- Konnyaku - Leopárdkontyvirág
- Kóreai bambuszsó
- Koriander
- koriander mag
- Krizantém - tea
- Kukoricacsíra-olaj
- Kurkuma
- Kusz kusz
Kínai ötfűszer
Hozzávalók:
Kínai fahéj, csillagánizs, édeskömény, szegfűszeg, szecsuáni bors
A kínai ötfűszer a kantoni konyha jellegzetes fűszere, és a kínai konyha jellegzetes öt ízének harmóniáját hordozza. Elsősorban kacsához és a sertés zsírosabb részeihez használják.
Muffinok vagy kalácsok, gyümölcskenyerek titokzatos összetevőjeként is szerepelhet, amely különlegessé varázsolja a már ismert ízeket.
fotók: www.cocinista.es, informaciona.com