LEXIKON
Keresés eredménye
- Ajwain - Ajovan
- Avokádó
- Argán olaj
- Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke
- Adzuki bab
- Bambuszrügy
- Bors: fekete, fehér, piros és zöld
- Borkén
- Batáta
- Chia mag - Azték zsálya
- Cayenne-bors
- Chia - Azték bors
- Choya saké - szaké
- Dióolaj
- Édesburgonya
- Fahéj
- Fokhagyma
- Goji
- Gyömbér
- Gari - Manióka
- Gránátalma
- Kendermag
- Köles
- Kimcshi
- Kendermag olaj
- Lenmag
- Levendula
- Mandulaolaj
- Meggymagolaj
- Nyírfacukor - Xilit
- Pekándió
- Rooibos
- Sumac, Szömörce
- Szerecsendió
- Sáfrány - Saffron
- Stevia - jázminpakóca
- Szarvasgomba
- Tulsi
- Tofu
- Tökmagolaj
- Teriyaki - Terijaki
- Teriyaki szósz - terijaki szósz
- Wasabi
Mandulaolaj
A mandulaolaj fogyasztását a népi gyógyászat (napi három-négy kávéskanálnyit) légúti lerakódások, tüdőgyulladás, hasfájás esetére javasolta, gyermekeknél pedig hashajtóként is ajánlotta. Igen kiváló hatású a száraz és érzékeny bőrre, ezért a bőrápoló kozmetikumok fontos alkotóeleme, gazdag vitaminokban (A, B1, B2, B6, E) és ásványi anyagokban, illetve nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakban.
Védi, táplálja és nyugtatja a bőrt. Könnyen felszívódik.
Nagy molekuláinak köszönhetõen a nehéz olajak közé tartozik, ezért hosszan tartó masszázshoz használják.
Naponta 2 evõkanálnyi mandulaolaj ételben vagy italban elfogyasztva csökkenti az emelkedett vérzsír-értékeket (LDL koleszterin és triglicerid), enyhíti az éhségérzetet. Méregteleníti a szervezetet, táplálja a nyálkahártyákat.