LEXIKON
Keresés eredménye
- Ajwain - Ajovan
- Avokádó
- Argán olaj
- Aranytű gomba - Enoki - Téli fülőke
- Adzuki bab
- Bambuszrügy
- Bors: fekete, fehér, piros és zöld
- Borkén
- Batáta
- Chia mag - Azték zsálya
- Cayenne-bors
- Chia - Azték bors
- Choya saké - szaké
- Dióolaj
- Édesburgonya
- Fahéj
- Fokhagyma
- Goji
- Gyömbér
- Gari - Manióka
- Gránátalma
- Kendermag
- Köles
- Kimcshi
- Kendermag olaj
- Lenmag
- Levendula
- Mandulaolaj
- Meggymagolaj
- Nyírfacukor - Xilit
- Pekándió
- Rooibos
- Sumac, Szömörce
- Szerecsendió
- Sáfrány - Saffron
- Stevia - jázminpakóca
- Szarvasgomba
- Tulsi
- Tofu
- Tökmagolaj
- Teriyaki - Terijaki
- Teriyaki szósz - terijaki szósz
- Wasabi
Wasabi
A waszabi, más néven japán vízitorma vagy japán zöld torma (japánul hiraganával わさび, katakanával ワサビ vagy kanjival 山葵, angolul wasabi) a káposztafélék családjába tartozó kétszikű növény.
Gyökerét fűszerként használják. Íze rendkívül csípős; ez védi meg attól, hogy megegyék az állatok. Eredetileg hegyi folyók partján nőtt Japánban. Számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.
A waszabi az a zöld, gyurmaszerű „mustár”, amit általában japán éttermekben szolgálnak fel a szasimihez és a shusihoz.
Nagyon finom és ízletes növény, amely eredetileg a japán hegyvidékeken nőtt.
Az ősidők óta használják gyógyító tulajdonságai, ezek közül különösen az antibakteriális hatásai miatt. Emellett a japán konyha fő fűszereként tartják számon, ma is hatalmas mennyiségben termesztik a Nagano, Ivate, Simane prefektúrában, illetve az Izu-félsziget Sizouka prefektúrájában.
Nemcsak Japánban termesztik, hanem Ausztráliában, Új-Zélandon, illetve az USA és Kanada Csendes-óceáni partjainál is.
forrás: wikipedia
fotók:huffingtonpost.com, brambleberry.com