LEXIKON

Miso

A japán konyha jellegzetes ízesítője, mely szójababból készül. Úgy,hogy rizst, árpát vagy búzát és sót adnak hozzá. Ezt a keveréket évekig erjesztik tölgyfahordókban, ebből lesz a miso pasta, mely egy pikáns, sós ízű pép.

A japánok már régen használják, a belőle készült leves a tradicionális menü része.

Mit tartalmaz?
Nagy mennyiségű fehérje mellett tartalmaz még B-12 vitamint és az összes egyéb vitamint amit a szója is tartalmaz.

Lezárva, hűtőben sokáig eltartható. Erősíti a legyengült szervezetet, betegek is fogyaszthatják. A vegetáriánus és makrobiotikus konyha rendszeresen használja.

Mi készüljön belőle?
Ez a paszta alkalmas levesek készítéséhez, de ízesíthetünk vele salátaönteteket, szószokat, pácokat is. Kiváló például csirke vagy hal pácolásához.

forrás: harmonet.hu

-->