LEXIKON

Utahi édes só

Színét a vulkáni hamutól kapja. Az édes só az ásványi anyagok tárháza, kiemelkedően magas és természetes jódtartalma miatt számít különlegesnek.

Tiszta só, mentes a szennyeződésektől. Enyhe ízű, ezért mindenféle étel elkészítéséhez ajánlott. Az édes só az ősidők tengereinek mélyéről származik, amelyek 200 millió évvel ezelőtt a kontinensrészt borították.

A Jura korszak vulkánkitörései miatt kialakult lávarétegek végül lefedték a sót, elzárva azt a külvilágtól – és a szennyeződés minden formájától. Az észak-amerikai édes só egyike a világ legfinomabb és legtisztább sóinak, nem finomítják, nem kezelik, adalékanyagoktól mentes, 100%-ig természetes termék.

Durva és finomszemű utahi sót is tartunk.


96,7% NaCl, 0,42% Ca, 0,20% K, 0,12% Rb, 0,11% S 0,09% Mg, 0,05% Fe

Kapcsolódó Lexikon bejegyzések



-->