RECEPTEK

RECEPTEK

Dal makhani

foto: Wikipedia

Hozzávalók 4 főre

  • 110 g egész hántolatlan urid lencse (előző este beáztatva)
  • 30 g vörösbab (előző este beáztatva) vagy vörösbab konzerv
  • 120 g paradicsompüré
  • 30 g dal makhani fűszerkeverék
  • 40 g tejszín
  • 30 g vaj
  • 1 tk friss gyömbér julienne-re vágva
  • 1 tk friss korianderlevél apróra vágva

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1. Csepegtessük le a lencsét és a babot, és főzzük bő vízben puhára.

2. Keverjük el a paradicsompürében a fűszerkeveréket, és egy másik edényben főzzük össze.

3. Amikor a lencse és a bab is puhára főtt, szűrjük le, és adjuk a fűszeres paradicsompüréhez. Főzzük alacsony lángon még 10 percig.

4. Keverjük el benne a tejszínt, olvasszuk fel benne a vajat, díszítsük a gyömbérrel és a korianderrel. Aki szereti a csípőset, tegyen bele chilit!

5. Tálaljuk forrón, kínáljunk hozzá basmati rizst vagy naan kenyeret.

A kiválasztott termék a kosárba került!