RECEPTEK
RECEPTEK
Korma
Hozzávalók 4 főre
- 50 g korma fűszerpaszta
- 450 g csirkemellfilé kockára vágva
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva
- fél csésze szűrt vagy kockára vágott paradicsom (120 ml)
- 4 ek ghi
- fél ujjnyi gyömbér apróra vágva
- 1 - 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 80 ml kókusztej
- 2 ek szeletelt mandula
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1 / A ghi felét tegyük egy lábosba, adjuk hozzá az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, hagymát, a fűszerpasztát, a paradicsomot és a kókusztejet.
2 / Kevergetve, közepes lángon, rotyogtassuk 4 - 5 percig, majd tegyük félre.
3 / A ghi másik felét hevítsük fel egy serpenyőben, tegyük bele a húskockákat, és pirítsuk benne aranybarnára.
4 / Az aranybarnára pirult húskockákat tegyük a várakozó szószba, és főzzük lassú tűzön, kevergetve, kb. 15 percig.
5 / Tálaláskor szórjuk meg a szeletelt mandulával.
6 / Kínáljuk zöld kardamommal főzött basmati rizzsel, és/vagy naan kenyérrel.