RECEPTEK

RECEPTEK

Korma

Hozzávalók 4 főre

  • 50 g korma fűszerpaszta
  • 450 g csirkemellfilé kockára vágva
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • fél csésze szűrt vagy kockára vágott paradicsom (120 ml)
  • 4 ek ghi
  • fél ujjnyi gyömbér apróra vágva
  • 1 - 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 80 ml kókusztej
  • 2 ek szeletelt mandula

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1 / A ghi felét tegyük egy lábosba, adjuk hozzá az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, hagymát, a fűszerpasztát, a paradicsomot és a kókusztejet.

2 / Kevergetve, közepes lángon, rotyogtassuk 4 - 5 percig, majd tegyük félre.

3 / A ghi másik felét hevítsük fel egy serpenyőben, tegyük bele a húskockákat, és pirítsuk benne aranybarnára.

4 / Az aranybarnára pirult  húskockákat tegyük a várakozó szószba, és főzzük lassú tűzön, kevergetve, kb. 15 percig.

5 / Tálaláskor szórjuk meg a szeletelt mandulával.

6 / Kínáljuk zöld kardamommal főzött basmati rizzsel, és/vagy naan kenyérrel.

A kiválasztott termék a kosárba került!