RECEPTEK
RECEPTEK
Kung Pao csirke
Hozzávalók 4 főre
- 450 g csirkehús (csirkemellfilé) kisebb kockákra vágva
- 1 ek burgonyakeményítő
- 60 g natúr földimogyoró
- 2 ek mogyoróolaj
- 50 g kung pao fűszerpaszta
- 1 nagy fej hagyma kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágva
- 1 közepes piros színű paprika kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágva
- 1 közepes fej hagyma apróra vágva
- 1 tk gyömbér apróra vágva
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 ek Shaoxing rizs főzőbor
- 2 - 3 db szárított chili durvára törve
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1 / Egy wokban közepes lángon pirítsuk aranybarnára a mogyorót, és tegyük félre.
2 / Forgassuk bele a húskockákat a keményítőbe, és tegyük félre.
3 / Csorgassuk az olajat a wokba, hevítsük fel, dobjuk bele a hagymát, fokhagymát, gyömbért, és kevergetve pirítsuk, amíg felszabadulnak az illatok.
4 / Adjuk hozzá a húst, és süssük 1 percig.
5 / Adjuk hozzá a fűszerpasztát, a hagyma- és paprikakockákat, és süssük kevergetve további 2 percig.
6 / Szórjuk rá a megpirított mogyorót, hintsük rá durvára vágott chilit, keverjük, amíg a mogyoró is átforrósodik.
7 / Tálaljuk forrón, jázmin rizzsel vagy mie tésztával.