Költözünk! Augusztus 30. és szeptember 5. között boltunk zárva lesz. Szeptember 6-tól új boltunkban várjuk Önöket a Csarnok tér 5. szám alatt. Megtekintés térképen

RECEPTEK

RECEPTEK

Kung Pao csirke

Hozzávalók 4 főre

  • 450 g csirkehús (csirkemellfilé) kisebb kockákra vágva
  • 1 ek burgonyakeményítő
  • 60 g natúr földimogyoró
  • 2 ek mogyoróolaj
  • 50 g kung pao fűszerpaszta
  • 1 nagy fej hagyma kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágva
  • 1 közepes piros színű paprika kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágva
  • 1 közepes fej hagyma apróra vágva
  • 1 tk gyömbér apróra vágva
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 ek Shaoxing rizs főzőbor
  • 2 - 3 db szárított chili durvára törve

Az elkészítéshez szükséges eszközök

  • wok
  • woklapát

1 / Egy wokban közepes lángon pirítsuk aranybarnára a mogyorót, és tegyük félre.

2 / Forgassuk bele a húskockákat a keményítőbe, és tegyük félre.

3 / Csorgassuk az olajat a wokba, hevítsük fel, dobjuk bele a hagymát, fokhagymát, gyömbért, és kevergetve pirítsuk, amíg felszabadulnak az illatok.

4 / Adjuk hozzá a húst, és süssük 1 percig.

5 / Adjuk hozzá a fűszerpasztát, a hagyma- és paprikakockákat, és süssük kevergetve további 2 percig.

6 / Szórjuk rá a megpirított mogyorót, hintsük rá durvára vágott chilit, keverjük, amíg a mogyoró is átforrósodik.

7 / Tálaljuk forrón, jázmin rizzsel vagy mie tésztával.

Tofu,
A kiválasztott termék a kosárba került!