RECEPTEK

RECEPTEK

Nasi goreng - indonéz sültrizs

Hozzávalók 4 főre

  • 50 g nasi goreng fűszerpaszta
  • 3 ek növényi olaj
  • 250 g garnéla tisztítva
  • 2 fej salottahagyma apróra vágva
  • fél ujjnyi galanga apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 tojás felverve
  • 600 g (3 csésze) jázmin rizs - főtt, lehetőleg másnapos
  • 2 paradicsom nyolcadolva
  • 1 csokor korianderlevél durvára vágva
  • 1 tükörtojás (tálaláshoz)
  • friss piros chili (díszítéshez)

Az elkészítéshez szükséges eszközök

  • wok
  • woklapát

1 / Hevítsük fel az olajat egy wokban, dobjuk rá a hagyma-fokhagyma-galanga keveréket, és amikor felszabadulnak az illatok, süssük át benne a garnélákat, majd toljuk a serpenyő szélére.

2 / Csorgassuk a wokba a felvert tojásokat, adjuk hozza a fűszerpasztát, a főtt rizst, és most mar keverjük közé a rákokat is, és dobva-rázva pirítsuk 3 - 4 percig.

3 / Ekkor jöhetnek hozzá a paradicsomszeletek, melyekkel még egy percig kell sütni.

4 / Tálaláskor hintsük meg a durvára vágott korianderrel, szórhatunk rá egy-két, karikára vágott friss piros chiliszeletet, a tükörtojást helyezzük a tetejére.

A kiválasztott termék a kosárba került!