RECEPTEK
RECEPTEK
Nasi goreng - indonéz sültrizs
Hozzávalók 4 főre
- 50 g nasi goreng fűszerpaszta
- 3 ek növényi olaj
- 250 g garnéla tisztítva
- 2 fej salottahagyma apróra vágva
- fél ujjnyi galanga apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 tojás felverve
- 600 g (3 csésze) jázmin rizs - főtt, lehetőleg másnapos
- 2 paradicsom nyolcadolva
- 1 csokor korianderlevél durvára vágva
- 1 tükörtojás (tálaláshoz)
- friss piros chili (díszítéshez)
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1 / Hevítsük fel az olajat egy wokban, dobjuk rá a hagyma-fokhagyma-galanga keveréket, és amikor felszabadulnak az illatok, süssük át benne a garnélákat, majd toljuk a serpenyő szélére.
2 / Csorgassuk a wokba a felvert tojásokat, adjuk hozza a fűszerpasztát, a főtt rizst, és most mar keverjük közé a rákokat is, és dobva-rázva pirítsuk 3 - 4 percig.
3 / Ekkor jöhetnek hozzá a paradicsomszeletek, melyekkel még egy percig kell sütni.
4 / Tálaláskor hintsük meg a durvára vágott korianderrel, szórhatunk rá egy-két, karikára vágott friss piros chiliszeletet, a tükörtojást helyezzük a tetejére.