RECEPTEK
RECEPTEK
Szecsuáni sült oldalas
Kínáljunk mellé mártogatóként chili vagy banán ketchupot, valamint egy - két gerezd fokhagymát vékony szeletekben egy keves ízesítő szójaszószba téve.
Hozzávalók 4 főre
- 50 g szecsuáni oldalas marinád
- 450 g csontos sertésoldalas a csontok mentén, kb. 5 cm vastag csíkokra vágva
- 1 - 2 ek mogyoróolaj
- 1 ek sötét szójaszósz
- 1 tk méz
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1 / Tegyük a marinádot, a szójaszószt és a mézet egy tálba, keverjük jól össze, és forgassuk bele a húsdarabokat.
2 / Tegyük hideg helyre, és hagyjuk marinálódni 2 - 3 órán át.
3 / Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra, tegyük a húst egy grillrácsra, és sülés közben a maradék marináddal meg-megkenve grillezzük mindkét oldalát 25 - 30 percig.