Sushi nori 50 lapos

Korean sushi nori 50 sheets -globe gourmet

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 110 g
Bruttó egységár: 44 545 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Japánul a nori óceáni algát jelent, valójában ez egy gyűjtőnév: így hívnak minden ehető tengeri algát a vörös algafaj Pyropia nemzetségéből. A japán nori Koreában gim (kim) név alatt ismert.

A szárított, préselt, papírvékonyságú algalapokat friss algából állítják elő, papírkészítésre emlékeztető technológiával.

Ez a koreai termék 50 db vékony, szárított és pirított lapot tartalmaz, egy lap mérete nagyjából 18*20 cm.

Mélyzöld, sötét szín és markáns tenger-íz jellemzi. Nagyon magas a fehérjetartalma, de magas a rost-, A és B12 vitamin-, kálium-, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.

 

Felhasználás

Elsősorban sushi készítéshez ajánlott, legyen szó a japán fajtákról (norimaki sushi, onigiri, temaki stb.), vagy a makisushi koreai változatáról, a gimbap-ról (kimbap).

A gimbap bár sokban hasonlít a japán makisushihoz, van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem szezámolajat használnak, a kimet is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.

Koreában a gim (nori) gyakran kerül köretként (banchan) az asztalra, szezámolajban pirítva, kicsit megsózva, kisebb kockákra vágva, vagy éppen alkoholos italok snack-kísérőjeként. Bő olajban kisütött verziója a bugak.

Japánban, a sushin kívül a norit norimaki mochi-hoz (hagyományos japán rizses édesség); kis, száraz nori lapokba tekert, hideg rizsgolyókhoz; ochazuke-hez (egy tál rizs, forró teában előáztatott nori darabokkal); nori tsukudanihoz (szójaszósszal ízesített algapaszta).

Széttördelve hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, salátákhoz, de tésztaételek és párolt rizs díszítésére és ízesítésére is kiváló.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szárított, pirított nori alga

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1288 kJ/9 kcal
Zsír: 4,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,4 g
Szénhidrát: 5,1 g
- amelyből cukrok: <0,5 g
Fehérje: 44 g
Só: 0,54 g
Jód: 11050 µg

 

FIGYELEM! Magas jódtartalmú termék! Max. 2,5 g szárított nori fogyasztható naponta (1 lap).

A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!

 

Származási hely: Dél-Korea

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!