*vit tiem sültkacsaleves-kocka -bao long

Broth cubes for vit tiem stewed duck soup -bao long

Ár:
415 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 75 g
Bruttó egységár: 5 533 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Vit tiem fűszerkocka/leveskocka és ételízesítő (4 db), elsősorban vietnámi tésztás sültkacsaleveshez (Mi vit tiem). Ez a – sötétbarna színű, mély, komplex ízvilágú – vietnámi leves tipikusan az az étel, amit ritkán készítenek otthon, mivel elég bonyolult és hosszadalmas, sok-összetevős, és nem olyan könnyű tökéleteset alkotni.

 

Maga a termék viszonylag egyszerű összetételű, csak a legszükségesebb alapfűszereket és ízesítőket tartalmazza - só, cukor, hagyma, fokhagyma, csillagánizs, fahéj, szegfűszeg és fekete bors -, ezért inkább csak extra ízesítésre alkalmas, semmint levesalapnak.

 

Mi is az a Mi vit tiem?

Dél-Vietnámból származik, az itt letelepedett kínaiak alkotása, nem csoda, ha nagyon emlékeztet a kantoni konyha ételeire, mind az ízvilága, mind pedig egyes összetevői és tésztája (sárga, tojásos, búza alapú) tekintetében.

Hagyományosan kacsacombból készítik, 2 - 24 órán át pácolják. Bár a páclé összetevői változóak lehetnek, a kiindulópont mégis általában egy osztrigaszósz-szójaszósz-rizs főzőbor kombó, amit sóval, cukorral, csillagánizzsal, fahéjjal, gyömbérrel, stb. ízesítenek. Grillen vagy serpenyőben barnára, szinte hólyagosra sütik, majd egy gazdagon ízesített és fűszerezett (fokhagyma, salottahagyma, gyömbér, ötfűszer, szárított shiitake gomba, csillagánizs, egész fekete kardamom, koriander, esetleg jujuba és goji bogyó) vízben gyöngyöző forralással 2-3 órán át főzik. Sőt, mi több, van, amikor ezek után a kacsacombot kiveszik a levesből, és még rápirítanak újra tálalás előtt. Ekkorra már a kacsa vajpuha, omlós, ízes, tökéletes.

A végén, amikor tálkába kerül a leves, blansírozott zöld leveles zöldségeket (pl. bok choy, kínai brokkoli, stb.) is adnak hozzá, a kacsa és a tészta mellé.

 

Felhasználás

Használjuk a Bun bo hue levesünkhöz, mint extra ízesítőt, de előtte bánjunk óvatosan a sóval, mert a leveskocka is tartalmaz sót. 1000 ml vízhez (leveshez) 2 leveskocka szükséges.

Oldjunk fel 2 kockát 60 ml vízben, kitűnő kacsa páclét kapunk, kb. 800 g kacsahúshoz.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

só, cukor, fűszerek (hagyma, fokhagyma, chili, citromnád), ízfokozó E621, színezék E160c

 

Tápanyag-összetétel 100 ml leveskockával ízesített vízben

Átlagos tápérték 100 ml ízesített vízben
Energia: 195 kJ/47 kcal
Zsír: 0,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 8 g
- amelyből cukrok: 8 g
Fehérje: 1,3 g
Só: 3,33 g

 

Tárolás: Száraz helyen tárolandó.

Származási ország: Vietnám

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!