Afrikai füstölt sógyöngy tellicherry fekete borssal

Smoked african salt pearls with tellicherry black pepper

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 20 g
Bruttó egységár: 49 550 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Különleges só-bors társítás, nemcsak vizuális szempontból, hanem az egyediség és minőség aspektusából is. Olyan, mintha fehér és fekete bors keverék lenne, pedig a sok fehér gyöngy valójában namíbiai füstölt tengeri sókülönlegesség, és nem bors. Ezt a sóritkaságot a világ legjobb minőségű fekete borsával (Piper nigrum), a dél-indiai Malabár partvidékén termő Tellicherry fekete borssal kombinálták.

A sógyöngyöket a természet hozza létre és formálja; „alapanyagai” a Benguela áramlattal érkező antarktiszi tiszta, jeges tengervíz, a forró sivatagi nap és a folytonos hullámzást biztosító állandó, erős, forró délnyugati Berg szél. A só képződésének folyamata igen érdekes: a sólepárló medencék vizének felületén először sóvirághoz hasonló sókristályok jelennek meg, vékony rétegben. Ahogy ezek nőnek, lesüllyednek a víz aljára. Itt, az állandó, erős délnyugati szelek a medencék alján levő sókristályokat addig görgetik, amíg azok, gyöngyökké nem alakulnak. Kézzel gyűjtik be. Mivel a természet alakítja ezeket, minden gyöngy különböző formájú és nagyságú.

Finomítatlan, adalékanyag-mentes, a tengeri sókra jellemző ásványi anyag tartalmát megőrizte. Színe maszatos krémfehér, állaga kemény. Lágyan sós és füstös.

A Tellicherry fekete bors magában hordozza a fekete borsok általános tulajdonságait is, de vannak egészen specifikus jegyei, melyek kiemelik a saját kategóriájának tömegéből, és egyedivé teszik.
Késői szüretelésű bors, csak akkor szedik le, amikor már érni kezd, a szokványos fekete borstól eltérően, amelyet akkor szednek le, amikor a szemek még teljesen éretlenek és zöldek. Emiatt a Tellicherry borsszemek nagyobbak, színük inkább csokoládébarna (világosabb-sötétebb).

Különösen aromás, robusztus, sokkal koncentráltabb és komplexebb ízvilággal, mint a sima fekete bors: friss citrom és grapefruit, cseresznye, borókabogyó, lenyűgöző gyantás-fás és virágos tónusok jellemzik. Illata a szantálfára emlékeztet. Intenzív és tüzes, de nem éget, csípőssége elég gyorsan szétoszlik.

 

Felhasználás

Tegyük fűszermalomba, és használjuk utóízesítésre.

Kiváló steak, sütőben vagy serpenyőben sült karaj, -lazac, -zöldségek utófűszerezésére, ad egy minimális füstös ízárnyalatot. Lágyan füstös íze hozzáadódik a grillezett húsok, -halak, -tenger gyümölcsei és -zöldségek, ill. a grillezett gyümölcsök természetes füstösségéhez.

Nagyon jó tojásra, tojásos ételekre, szendvicsre, tésztákra, párolt rizsre, otthon készült zöldség chipsre, zöldségpürékre, zöldségkrémekre, sötétebb színű krémlevesekre, főtt kukoricára, salátára, avokádóra, paradicsomra, uborkára, sós quiche-re, -pitére, -soufflé-re, carpaccio-ra, nyers ételekre, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra, karamelles desszertekre darálva.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

afrikai füstölt tengeri sógyöngy, Tellicherry fekete bors (Piper nigrum)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, szóját, gluténtartalmú gabonaféléket, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt  ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!