*feketebabos chiliszósz -laoganma

Preserved black beans in chilli oil -laoganma

Ár:
2.690 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 280 g
Bruttó egységár: 9 607 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A híres Laoganma chiliolaj termékcsaládot a délnyugat-kínai Guizhou konyha klasszikus chiliolaja, a youlajiao köré építették, ami nem más, mint ropogósra pirított chilipehely chiliolajban. Az összes termék variáció erre a témára, a chilipehely-chiliolaj rész változatlan, az összes egyéb hozzáadott összetevő változó. Mindegyik verzió kivétel nélkül fantasztikus ízesítő, topping és mártogató szósz.

A feketebabos chiliszósz (másképpen fengwei douchi youlajiao) egy illatos, ízes, umami-gazdag, csípős chiliszósz-chilipaszta. Pirított chilipehely (25%) és erjesztett-sózott fekete szójabab keveréke szójaolajban. A vörösesre színeződött, chilivel átitatott olaj a tetején különválik, az alján pedig pasztaszerűen leülepszik a chili és a szójabab.

Az erjesztett-sózott feketebab vagy douchi - kínai konyha egyik legnépszerűbb és legrégebbi ízesítőanyaga - rendkívül komplex ízvilággal gazdagítja a chili és a szójaolaj házasságát, egyszerre pikáns, sós, húsos ízű, enyhén kesernyés és édeskés. És ami a legfontosabb, hogy tömény umami íz, természetes ízfokozó tulajdonságokkal, kiemeli, elmélyíti az alapanyagok ízét, amelyhez hozzáadják.

Sokrétűen használható ízesítő, a kínai konyha ételein kívül is. Kísérletezzünk vele! Tömény és nagyon csípős, óvatosan bánjunk vele.

 

Felhasználás

Szinte bármihez isteni, de természetesen elsősorban a Guizhou konyha ételeihez érdemes társítani. Ütős társítás a szecsuáni ételekhez is, ami nem csoda, hiszen a Guizhou és a szecsuáni konyha sok közös vonással rendelkezik.

Szórjuk topping-ként guizhou-i ételekre, pl. rizs tofura, hideg rizstésztára, sült rizsre.

Használjuk szecsuáni és a szecsuáni konyha által inspirált ételekhez, extra ízesítésként vagy utóízesítéshez (pl. szecsuáni kétszer sült sertés).

Adjuk zöld színű- (brokkoli, ceruzabab, cukorborsó, kínai brokkoli stb.) és/vagy leveles zöldségekből (spenót, bok choy, Napa káposzta stb.) készült stir-fry-okhoz, csirke- (pl. feketebabszószos csirke), sertés-, marha stir-fry-okhoz, ma po tofuhoz, általában sült rizsekhez, kínai palacsintához. Ízesítsünk vele salátadresszingeket, szószokat, mártásokat, marinádokat, ázsiai tésztás leveseket.

Locsoljuk kis mennyiségben főtt ázsiai búzatésztára, sima párolt rizsre, sült tofura, vagy akár tojásrántottára.

Ha más alapanyagokkal vegyítjük mártogató szószként (pl. szójaszósszal lazítva) is használható sült, gőzölt vagy főtt dumplingokhoz, esetleg szecsuáni stílusú hot-pot-okhoz, hideg ázsiai tojásos tésztákhoz, bő olajban sült előételekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójababolaj 40%, erjesztett szójabab (szójabab, víz, só) 30%, chili 25%, cukor, ízfokozó E621, cukor

 

Allergének

Szóját tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2277 kJ/544 kcal
Zsír: 45,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 4,4 g
Szénhidrát: 19,9 g
- amelyből cukrok: 1,2 g
Fehérje: 9,2 g
Só: 2,9 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!