Fekete fokhagyma paszta -tgf

Black garlic paste -tgf

Ár:
7.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 100 g
Bruttó egységár: 74 900 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Fekete fokhagyma fűszerpaszta: enyhén édeskés, umami-gazdag, finoman érezhető fokhagymás tónussal, balzsamecetre emlékeztető jegyekkel. Sokkal lágyabb és komplexebb ízvilágú, mint egy natúr- vagy sült fokhagymakrém.

 

Mi a fekete fokhagyma?

A fekete fokhagyma (fermentált/érlelt fokhagyma, ahogy még gyakran hívják) nem más, mint friss fokhagyma (Allium sativum L.), amelyet hosszú időn keresztül (15 naptól 90 napig) érlelnek meghatározott körülmények között (magas hőmérsékleten: 60 és 90°C között; kontrollált páratartalmú környezetben: 80-tól 90%-ig).

Bár gyakran hívják fermentáltnak, technikai értelemben mégsem az, hanem egy érlelésről van szó, amely során Maillard reakció játszódik le, ahol magas hőmérsékleten cukormolekulák és fehérjék reagálnak egymással, és barna színanyagok és aromaanyagok keletkeznek, mint pl. a hús, burgonya, kenyér stb. sütésekor. A folyamatban bizonyos enzimek is lebomlanak, melyek a friss fokhagyma tipikus erős aromájáért, a szúró csípősségéért, kénes ízéért felelősek. Mindez tehát a színére, ízére és állagára egyaránt drámai hatással van. Színe feketére vált. Ízvilága teljesen megváltozik, lágy és édeskés lesz, némi savanykás árnyalattal; balzsamecetes, melaszos, karamelles, umamis tónusok jelennek meg. Állaga zselés, ruganyos lesz, puha, kicsit ragacsos, mint egy jó minőségű datolya, de azért még jól darabolható, aprítható.

A fekete fokhagymában kb. kétszer annyi antioxidáns van, mint a nyers fokhagymában, de számos más figyelemreméltó egészségügyi hatása is van, ami miatt szuperélelmiszernek, ill. funkcionális élelmiszernek számít, akárcsak pl. a joghurt.

 

Felhasználás

Keverjük majonézbe, joghurtba, aioliba, sajtkrémbe, cottage cheese-be, salsákba, mártogatókba, BBQ fényező szószokhoz, öntetekbe (pl. Vinaigrette). Lazítsuk olívaolajjal, és használjuk önálló salátadresszingként.

Ízesítsünk vele szójaszószt, hoisin szószt, mártogatókat, paradicsomos tésztaszószokat, zöldség/gabona/húsfasírtokat, leveseket, tojásrántottát.

Használjuk dörzsfűszerként grillezésre szánt húsokhoz, halakhoz, zöldségekhez, tofuhoz, sajtokhoz.

Igazán exkluzív, alternatív pizzaalap tud lenni önmagában. Kenjük így, ahogy van pirítósra, kész steakre, főtt kukoricára.

Készítsünk vele fekete fokhagymás fűszervajat. Társítsuk szarvasgombával, nagyon jól kiegészítik egymást.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fekete fokhagyma (Allium sativum L.) 85%, víz, extra szűz olívaolaj, stabilizátor: E415; tartósítószer: E202

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 437 kJ/104 kcal
Zsír: 2,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 16,3 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 3,7 g
Só: 0 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben, és használjuk el 10 héten belül.

Származási ország: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!