Nasi goreng fűszerpaszta -bamboe

Nasi goreng spice paste -bamboe

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 17 600 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Halal minősítésű, vegán, enyhén csípős fűszerpaszta Indonézia egyik nemzeti ételéhez, a nasi gorenghez (sültrizs). Egy abszolút egyszerű változattal van dolgunk, amely mindössze salottahagyma-paradicsom-fokhagyma-chili olajos, pürésített keveréke, éppen ezért érdemes utólag kicsit „feljavítani” (lásd a receptet lent).

Használata rendkívül egyszerű és praktikus. Koncentrált: 1 tasak 4 adag nasi gorenghez elég.

 

Mi is az a nasi goreng?

Az indonéz ízlésvilághoz igazított, kínai eredetű, rizsalapú stir fry étel, amely egész Indonéziában népszerű, de elterjedt Szingapúrban és Malajziában is. Az indonéz nasi gorengek legtöbb változata igencsak különbözik az összes többi ázsiai sültrizstől: erőteljesen aromás, földes, füstös ízű, édeskés, aranybarna színű, amely az ízesítésként hozzáadott - sütés közben karamellizálódó - ketjap manisnak (indonéz édes szójaszósz) és a terasinak (indonéz erjesztett garnélapaszta) köszönhető.

Ugyanaz a gyakorlati ok hívta életre, mint a kínai sült rizst: a rizsmaradékot valahogy fel kellett használni, hogy az ne vesszen kárba. Mivel ezt minden háztartás kicsit másképp csinálta, éppen ezért rengeteg változata van. Egyvalami azonban mindegyiknél közös: a másnapos hosszúszemű rizs, a nasi goreng legfőbb alapanyaga, amit aztán különbözőféleképpen ízesítenek, fűszereznek (pl. édes szójaszósz, terasi (indonéz erjesztett garnélapaszta), ketchup, fokhagyma, salottahagyma, szerecsendió, kurkuma, pálmacukor, gyömbérpüré, halszósz, rendang fűszer, tom yum paszta stb.), különböző „adalékokat” adnak hozzá (csirke, marha, szárított-sós garnéla vagy hal, paradicsom stb.), más-más szószokkal, feltétekkel, díszítéssel [uborka, krupuk (rákszirom), acar (indonéz savanyított zöldség), tojás, sambal (indonéz chiliszósz) stb.] kínálják.

 

Felhasználás

Indonéz nasi goreng hozzávalók (4 személyre)

Elkészítés

  1. Hevítsük fel az olajat közepes/nagy lángon egy wokban vagy tapadásmentes serpenyőben.
  2. Adjuk hozzá a garnélát, pirítsuk készre, majd toljuk az egészet a serpenyő egyik felébe.
  3. Csorgassuk a felvert tojásokat az edénybe, és süssük 1 percig. Adjuk hozzá a rizst, a fűszerpasztát, a terasit. Dobva-rázva pirítsuk, amíg egyenletesen eloszlik a fűszerpaszta.
  4. Locsoljuk rá a ketjap manist, melegítsük jól át.
  5. Tálaljuk forrón. Szórjuk rá a koriandert, chilit.

TIPP

  • Valamilyen hosszúszemű rizst használjunk (inkább jázmin rizst, mint basmatit), amely kevésbé összetapadó, és miután megfőztük, mindenképp tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  • Fontos, hogy sütés közben dobva-rázva pirítsuk, mert ha kavargatjuk, a rizs összecsomósodik.
  • Ha vegán változatban szeretnénk elkészíteni, a garnélát cseréljük zöldségre/tempeh-re, és hagyjuk ki az erjesztett garnélapasztát.
  • Kínáljunk mellé rákszirmot, sambalt, uborka- és paradicsomszeleteket.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

salottahagyma 33%, pálmaolaj, paradicsom, fokhagyma 11%, só, chili 8%

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 105 kJ/25 kcal
Zsír: 1.0 g
- amelyből telített zsírsavak: 1.0 g
Szénhidrát: 3.0 g
- amelyből cukrok: 1.0 g
Fehérje: 1.0 g
Só: 4.8 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Indonézia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!