Szingapúri laksa fűszerpaszta enyhe -ahg

Spice paste for singapore laksa coconut curry noodles mild -ahg

Ár:
991 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 60 g
Bruttó egységár: 16 517 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Aromás, pikáns, illatos, sós-édeskés fűszerpaszta: a híres szingapúri - lágy, krémes, kicsit tengerízű - kókusztej alapú, curry tésztaleveshez (curry laksa) használt laksa paszta; olyan fűszerek, ízesítők egyvelege, mint a galanga, salottahagyma, piros chili, szárított garnéla, fokhagyma, citromnád, kurkuma.

Ez a laksa paszta valójában a curry laksa egyik verziójához, a katong laksához használt fűszerkrémhez áll legközelebb. A katong laksa egyik megkülönböztető jegye, hogy darált garnélával sűrítik, ettől állaga mintha kicsit „homokos” érzetű lenne. Általában rizstésztával (cérnametélt vagy szélesmetélt) készítik.

A termék használata rendkívül egyszerű és gyors, néhány alapanyagból, mindössze pár lépésben otthon is el tudjuk készíteni ezt a mennyei szingapúri fogást (lásd a receptet lent). Gluténmentes, nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezéket. 1 tasak fűszer 3 adag laksához elég.

Szingapúr konyhája igazán multikulturális, minden itt letelepedett nemzet meghonosította saját konyháját, a helyi konyhához, alapanyagokhoz, ízlésvilághoz igazítva, de egymásra is hatottak, így rengeteg hibrid ételt tudhat magának Szingapúr. Ilyen a curry laksa is, amely a szingapúri peranaka vagy nyonya konyha remeke. A szingapúri peranakaiak az itt letelepedett korai kínai bevándorlók és a helyi malájok közös leszármazottjai, így konyhájuk alapjában véve egy kínai-maláj ötvözet, szingapúri és indonéz jegyekkel tarkítva. Maláj jellegzetesség, hogy a megszokott száraz fűszerkeverékek/fűszerek helyett/mellett különféle összetételű, sűrűségű és állagú, mozsárban tört fűszerpasztát, ún. rempah-ot is használnak, különösen a laksákhoz.

 

Felhasználás

Szingapúri laksa / kókuszos curry tésztaleves hozzávalók (3 személyre)

  ► 1 tasak AHG Szingapúri laksa fűszerpaszta

  ► 2 evőkanál növényi olaj

  ► 250 g csirkehús (kicsontozva, feldarabolva)

  ► 330 ml kókusztej

  ► 220 ml víz

  ► 125 g rizs vermicelli vagy ázsiai tojásos tészta vagy Hokkien tészta (megfőzve)

  ► 100 g babcsíra (forrázva és lecsöpögtetve) (díszítéshez)

Elkészítés

1/ Forrósítssuk fel az olajat közepes lángon egy tapadásmentes serpenyőben. Adjuk hozzá a húst és fűszerpasztát, rázva pirítsuk 3 percig.

 2/ Adjuk hozzá a kókusztejet és a vizet, forraljuk alacsony hőmérsékleten 5 percig.

 3/ Nagyon forrón öntsük a tésztára. Díszítsük babcsírával.

TIPP: Használjunk garnélát csirke helyett. A leves sűrűségét a használt víz mennyiségével lehet szabályozni.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

galanga, salottahagyma, szójaolaj, cukor, só, piros chili, szárított garnéla, citromnád, kurkuma

 

Allergének

Szóját és garnélát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 930 kJ/222 kcal
Zsír: 14 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,2 g
Szénhidrát: 19 g
- amelyből cukrok: 15 g
Rost: 3,9 g
Fehérje: 3,2 g
Só: 9,4 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!