Vörös tengeri só finomszemcsés

Red sea salt fine grain

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 1 982 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Finomszemcsés, finomítatlan Vörös tengeri só az afrikai Eritreából, egy nagyon egyedi természeti környezetből.

A Vörös tenger a Földünk egyik legsósabb vize (az intenzív párolgás, kevés csapadék, tápláló folyóvíz hiánya miatt), sókoncentrációja 36% és 41% között mozog. A tengervíz különösen tiszta, hőmérséklete mindig 22-26 °C között mozog. A partmenti vizekben húzódó korallzátonyok és a változatos tengeri állatvilág pozitívan befolyásolja a tengervízből kikristályosított só minőségét is, amelyet egy nagyon tiszta, lágyan sós, magas ásványi anyag- és nyomelem tartalmú ízesítőként tartanak számon.

A Vörös tengeri sót a tengervíz elpárologtatásával állítják elő. Ez a legrégebbi típusú sókivonási módszer, javarészt manuális: a tengervizet a tengerpart közelében kiásott sólepárló medencékbe vezetik, a víz elpárolog, a só kikristályosodik. A szárítás napon történik.

 

Felhasználás

Tökéletes só mindennapi használatra, főzéshez, utóízesítésre vagy egyszerűen asztali sóként.

Gyakorlatilag bármilyen ételhez jó, ha főzősóként használjuk, nagy előnye, hogy szemcsemérete miatt nagyon könnyen, gyorsan és egyenletesen oldódik, kitűnő levesekben, marinádokban, ragukban, pörköltekben, szószokban elkeverve.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

vörös tengeri finomsó

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Eritrea

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!