Ko-deba japán konyhakés 90 mm -satake

Deba japanese kitchen knife 9 cm -satake

Ár:
10.900 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 0 g

A termékről

 

Termékleírás

A deba egy tradicionális japán kés, melynek eredete az Edo korszakba (1603-1867) nyúlik vissza. Sokféle típusú és méretű deba kés létezik: pl. mioroshi deba – filéző deba; ai-deba – halfilézéshez és szeleteléshez; ko-deba – kis deba, kis halak filézéséhez és kiterítéséhez ; hon-deba – legvastagabb és legnehezebb deba fajta; kanisaki deba – tarisznyarákokhoz, homárhoz; yo-deba – nyugati stílusú markolattal.

Ez a modell egy könnyű, kisméretű deba, másképp ko-deba (szó szerinti jelentése: kis deba) vagy ajikiriotthoni konyhai használatra.

Kerek Wa-markolata (tradicionális japán markolat) gumifából (trópusi keményfa), pengéje közepes széntartalmú (<0.4%) martenzites rozsdamentes acél (SUS420J2), ami jó korrózióálló, kemény és éles, de gyorsan elveszíti az élességét, ezért gyakrabban kell élezni, ill. hajlamos a foltosodásra, ha nem megfelelően bánnak vele. Előnye, hogy minimális ápolást igényel.

Jobbkezes kés, egyoldali leélezésű, ún. vésőél kialakítású,  1.5 mm vastag gerinccel. A ferde, egyoldalú él sokkal vékonyabb, mint egy kétoldalas él, ami nagyon finom vágást tesz lehetővé, különösen az igazán lágy húsokon, mint a hal.

Műszaki adatok

  • Kés típusa: Ko-deba egyoldali leélezésű jobbkezes
  • Kés súlya: 52 g
  • Kés teljes hossza: 215 mm
  • Penge hossza: 90 mm
  • Penge típusa: egyoldali leélezésű
  • Penge anyaga: martenzites rozsdamentes acél (SUS420J2)
  • Penge keménysége: HRC 54-55
  • Penge magassága: 30 mm
  • Penge vastagsága: 1.5 mm
  • Markolat hossza: 122 mm
  • Markolat anyaga: gumifa (trópusi keményfa)

 

Használat

Alapvetően kisebb halak (pl. vörös keszeg, fattyúmakréla) filézéséhez ajánlott, de használható kisebb konyhai feladatokhoz is, mint pl. zöldfűszerek aprítása, zöldségek tisztítása és előkészítése (nem aprítás, vágás, szeletelés!).

FONTOS!

Ne tegyük mosogatógépbe! Mindig kézzel mossuk, és töröljük szárazra, majd kenjük be a pengéjét egy kis olajjal (olívaolaj/repceolaj/napraforgóolaj).

Ne használjuk nagyon kemény vagy fagyasztott ételek szeletelésére, aprítására, csontok átvágására!

Csak fa- és műanyag vágódeszkán használjuk, üveg- és kőlapon soha, mert a kés éle eltompul, csorbulhat.

Élezés (nagyon leegyszerűsítve, részletek nélkül)

  • Élezzük meg vizes fenőkövön a kés hegyét.
  • Élezzük meg a teljes élét, a kés hegyétől kiindulva a sarkáig. Az él és a fenőkő által bezárt szögnek 45 fokosnak kell lenni.
  • Az élezés pontos részleteit érdemes külön tanulmányozni, elég bonyolult és hosszadalmas procedúra, de nagyon fontos, hogy ezt szakszerűen csináljuk, ahhoz, hogy a késünk minőségét hosszú ideig megőrizzük.

 

Az összetevőkről

 

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!