*feketebab stir fry szósz -sharwood's

Black bean stir-fry sauce -sharwood’s

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 195 g
Bruttó egységár: 7 436 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Aromás, erőteljes, egyedi ízvilágú kínai stílusú szósz, sötét szójaszósz- és természetes ízfokozóként működő, erjesztett-sózott fekete szójabab (douchi) alappal. NEM TARTALMAZ hozzáadott MSG-t, -mesterséges színezéket és -tartósítószert. Kitűnő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is!

Az üveg tartalma 2 személyre készített stir-fry-hoz elég.

A feketebab szósz (tochidjan) egyik legnépszerűbb ízesítő a szecsuáni, hokkieni és kantoni konyhában, de nemcsak: egész Kínában, sőt világszerte kedvelik és használják.

!Nem összetévesztendő az erjesztett-sózott fehér szójababból (mianchi) készült szósszal, amelynek egészen más az ízvilága. Az alapját képező fekete bab pedig nem azonos a fekete teknős babbal, amelyet leginkább Közép- és Dél Amerikában, ill. a Karib térségben használnak.

 

Felhasználás

Univerzális szósz, majdnem minden kínai stílusú ételhez használhatjuk, mondhatni, hogy Kínában annyira elterjedt a használata, mint az Egyesült Államokban a ketchupnak.

Kitűnő stir-fry szószként (az utolsó szakaszban érdemes a stir-fry-hoz adni, lásd lent a receptet), marinádként, mártogató szószként (akár önmagában, akár kis „módosításokkal”, pl. juharsziruppal, mogyoróvajjal és chiliolajjal elegyítve), vagy egyszerűen rizsre, sült rizsre vagy tésztára locsolva. Jó kínai stílusú párolt- (mint pl. párolt oldalas) és pörköltszerű ételekhez (pl. fekete babos hal), mapo tofuhoz.

Használható halhoz (pl. kantoni párolt sügér feketebab szósszal, párolt lazac feketebab szósszal), fésűkagylóhoz, kagylóhoz, garnélához, csirkéhez, marhához, sertéshez. Isteni zöldbabbal, karfiollal, lótuszgyökérrel, sült tofuval, padlizsánnal, bok choy-jal, brokkolival, keserű dinnyével. Jó társítás tojáshoz, omletthez.

Legjobb „barátai” a fokhagyma és a gyömbér, érdemes együtt használni. Chilivel és szecsuáni borssal is lehet kombinálni.

Feketebab szószos stir-fry hozzávalók (2 személyre)

  • 1 üveg Sharwood’s Feketebab stir-fry szósz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 500 g szeletelt vegyes zöldség vagy csirkehús

Elkészítés

  1. Hevítsd fel az olajat egy wokban vagy serpenyőben, rázva pirítsd készre a zöldségeket vagy húst.
  2. Add hozzá a feketebab szószt, rázd össze, és melegítsd át jól.
  3. Tálald forrón, rizzsel vagy valamilyen ázsiai tésztával.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, cukor, sötét szójaszósz (víz, só, szójabab kivonat, cukor, búzaliszt), cukor, fekete bab 5% (fekete szójabab, só), gyömbérpüré, módosított kukoricakeményítő, sült hagyma (pálmaolaj, búzaliszt, hagyma, só), fűszerek, fokhagymapüré, citromsav, pirított szezámolaj

 

Allergének

Szóját, búzát és szezámot tartalmaz. Nyomokban tartalmazhat dióféléket.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 258 kJ/61 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 10,2 g
- amelyből cukrok: 6,6 g
Rost: 1,0 g
Fehérje: 1,7 g
Só: 1,8 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Egyesült Királyság

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!