Vörös pároló szósz -lee kum kee

Red braising sauce -lee kum kee

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 410 g
Bruttó egységár: 6 817 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Szójaszósz és rizsbor alapú, édes-sós-umamis kínai szósz, ami az egyik jól ismert kínai főzési technikának, a piros főzésnek a gyorsabb és egyszerűbb lebonyolításához való. Egy kompakt kényelmi termékkel van dolgunk, ebben a formában nem létezik a kínai konyhában, az élelmiszeripar szülöttje és a főzés leegyszerűsítését szolgálja.

A piros főzés egy lassú párolási technikát takar, amely vélhetően Shanghai környékéről származik, és leginkább az észak-, kelet- és délkelet-kínai konyha sajátja. A fő ismertető jegye, hogy vöröses-barnás színt kölcsönöz az elkészült ételnek, innen is a neve. Két formája ismert: a hongshao (kb. 20 perces főzési idő, kevés folyadék) és a lu (több órás főzési idő, sok folyadék). A pároláshoz használt ízesítők fajtája és a fűszerezés elég változó lehet, de az alap azért nagyjából mindig ugyanaz: szójaszósz (általában világos és sötét keveréke), valamilyen kínai rizsbor (Shaoxing, huanjiu stb.), cukor (süvegcukor/kristálycukor). Van, amikor fermentált babpaszta, vörös fermentált tofu is kerül bele; van olyan is, hogy fűszerezik is, egész csillagánizzsal, fekete kardamommal, cassiával, édesköménymaggal vagy kínai ötfűszerrel, de arra mindig odafigyelnek, hogy ne a fűszerek dominálják az ételt.

 

Felhasználás

Elsősorban piros főzéssel készített kínai ételekhez ajánlott, ilyen a klasszikus hong shao rou vagy piros főzéssel készített császárhús (hasaalja szalonna), vagy ugyanez sertéscsülökből, csirkéből (hong shao ji), marhabordából, egész halból (hong shao yu), tofuból stb.

A fő felhasználási területén, a piros főzésen kívül is többféleképpen használható, pl. marinádként vörös húsokhoz, zöldségekhez, tofuhoz és/vagy locsoló szószként a pácolás utáni sütésnél; ízesítőként stir-fry-okhoz.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaszósz (víz, szójabab, só, búza, színezék E150a, glükóz-fruktóz szirup), cukor, rizsbor (víz, rizs, búza), színezék: E150a; víz, ízfokozó: E621, E631, E627; tartósítószer: E202

 

Allergének

Búzát, szóját tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 1062 kJ/250 kcal
Zsír: <0.5 g
- amelyből telített zsírsavak: <0.1 g
Szénhidrát: 54 g
- amelyből cukrok: 46 g
Fehérje: 6.6 g
Só: 9.5 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben!

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!