Koreai csirke és sertés bbq marinád csípős -cj

Korean chicken&pork bbq marinade hot&spicy -cj

Ár:
3.150 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 480 g
Bruttó egységár: 6 563 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Sós-édes, gyümölcsös-pikáns, piros chilipaszta alapú, igen csípős, ízgazdag marinád csirkéhez és sertéshez. Koreai alma- és koreai körtepürét is tartalmaz, amit azért adnak a koreaiak a marinádjaikhoz, mert mindkettő kitűnő húspuhító, és mellette édesít is.

A minimális marinálási idő kb. 1 óra, de ha egy éjszakán keresztül pácoljuk, még omlósabb és ízletesebb lesz a hús. Az előpácolt húst nyílt tűzön érdemes grillezni, de serpenyőben is elkészíthető.

 

Felhasználás

Használjuk sertéshúshoz és csirkéhez, de jó bármilyen más szárnyashoz, vagy akár marhához, halhoz, garnélához is.

Ha sertéshúst marinálunk vele, a legjobb valamilyen zsírosabb húsrészt választani, mint pl. sertés hasaalja szalonna, de a sertéskaraj is megfelelő. Marhahús esetén jó a marha felső keresztfartő, -magas hátszín, -szegy hátulja, -bélszín vagy -hátszínfilé, csirke esetében bármilyen csirkerész.

Érdemes a húst minél hosszabb ideig pácolni (lásd fent), és vékony szeletekre vágni (ha olyan húsrésszel van dolgunk). Úgy a legkönnyebb nagyon vékonyra szeletelni, ha jó a késünk, vagy ha szeletelés előtt a húst mélyhűtőbe tesszük kb. 2 - 2,5 órára.

A marinádban pácolt húst megsüthetjük sistergően forró öntöttvas serpenyőben vagy grillserpenyőben, bulgogi sütőlapon, grillezhetjük klasszikus módon, szénen, kétségkívül a legfinomabb változat ez utóbbi. Stir-fry-ként is jó, viszont a hús állaga kicsit másabb lesz, nem lesz olyan száraz.

A fentiek szerint elkészített BBQ húst fogyaszthatjuk önálló BBQ főételként is (koreai rizs, ssamjang és kimchi kíséretében), de használhatjuk kimbap/gimbap összetevőjeként (koreai sushi tekercs), bibimbap-hoz (koreai rizses étel), japchae-hoz (koreai üvegtésztás stir-fry), koreai hot pot-hoz, vagy éppen bagettbe tömködve, taco-ba töltve, tavaszi tekercs lapba csavarva, sőt még pizza feltétként is.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

piros chilipaszta (búzaliszt, kukoricaszirup, víz, piros chilipor, só, búza, rizs főzőbor, zsírszegény szójababpor, erjesztett gabona (búza)), fruktóz-glükózszirup, szójaszósz (víz, hidrolizált szójafehérje, só, fruktóz-glükózszirup, zsírszegény szójabab, búza, rizs főzőbor, erjesztett gabona (búza)), cukor, víz, almapüré (alma, antioxidáns: E300), körtepüré (körte, antioxidáns: E300), só, fokhagyma, piros chilipor, rizs főzőbor, ízfokozó E621, fekete bors, gyömbér kivonat, savanyúságot szabályozó E330, sűrítőanyag E415, szezámmag, színezék E160c, csípős chili (Capsicum oleoresin)

 

Allergének

Szóját, búzát, szezámot tartalmaz. Halat, rákféléket, puhatestűeket és tejet is feldolgozó üzemben készült, nyomokban tartalmazhatja ezeken allergéneket.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 757 kJ/179 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 39 g
- amelyből cukrok: 34 g
Fehérje: 2,7 g
Só: 6,0 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Korea

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!