Topokki szósz édes -sempio

Topokki sauce sweet -sempio

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 150 g
Bruttó egységár: 7 933 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Pikáns-édes, umami-gazdag szósz a koreai topokki (tteokbokki) nevű rizs„nudli” ételhez, annak is a gungmul tteokbokki-nak nevezett leveses verziójához.

Kényelmi termék, amelybe belepakolták az összes hozzávalót, amit egyébként külön-külön szoktak az ételhez adagolni, ha eredeti változatban készítik, pont ezért használata rendkívül egyszerű (lásd a receptet lent). 1 tasak tartalma 3 adag topokki-hoz elég.

  

Mi is a topokki (tteokbokki)?

A topokki egy igen népszerű street food-dá nőtte ki magát, az egykori otthon készített „komfort étel” státuszából. Vagy sós-édes-pikáns, vagy sós-édes-csípős, meglehetősen addiktívmeleg, laktató házias egytálétel, ami bekuckózós, hideg időben felmelegít, gyorsan és könnyen elkészíthető.

Megannyi változata született az idők során; mindegyiknél közös alap a ruganyos állagú rizs”nudli” (rövid, vékony típusú garaetteok/tteokmyeon/tteokbokki-tteok – henger alakú, nem ragacsos rizslisztből gyúrt, leginkább nudlihoz hasonlítható rizstészta), a főtt tojás, az újhagyma. Ezekhez adhatnak különféle másodlagos alapanyagokat, mint eomuk (halpogácsa), tianmian szósz/édes babpaszta (jajang-tteokbokki), tenger gyümölcsei (haemul-tteokbokki), borda (galbi-tteokbokki), ramen tészta (ra-bokki), mandu, zöldségek stb.

Kétféle tteokbokki-t különböztetnek meg, attól függően, hogy milyen szósszal kínálják. Az egyik a gochujang tteokbokki (csípős, gochujang vagy erjesztett chilipaszta alapú szósszal), amely vagy leveses (gungmul tteokbokki), vagy száraz, pirított (gireum-tteokbokki); a másik a ganjang tteokbokki (édes, sós, barna, szójaszósz alapú), amely azokból az időkből származik, amikor a chilit még nem ismerték.

Az autentikus gochujang tteokbokki leveses - gungmul – változata az umami ízek ünnepe, tele természetes ízfokozókkal olyan gazdag umami-forrásokból, mint az erjesztett chilipaszta (gochujang), szójaszósz és a koreai dashi alaplé, szárított szardellából és/vagy algából.

 

Felhasználás

Topokki (tteokbokki) hozzávalók (3 személyre)

  • 150 g Sempio Topokki szósz édes
  • 300 g rizs”nudli”
  • 150 ml víz
  • 20 g hagyma
  • 50 g káposzta
  • 20 g póréhagyma
  • 30 g halpogácsa
  • 1 tk pirított szezámmag
  • 1 tk pirított szezámolaj

Elkészítés

  1. Vágjuk vékony, átlós csíkokra a káposztát, hagymát, pórét és halpogácsát.
  2. Öntsük a vizet egy lábasba, dobjuk bele a rizs”nudlit”, forraljuk fel, és főzzük addig, amíg a rizs”nudlik” puhák lesznek.
  3. Csorgassuk bele a topokki szószt, adjuk hozzá a hagymát, káposztát és halpogácsát.
  4. Kavargassuk folyamatosan 3 percig, közepes hőfokon.
  5. Keverjük bele a póréhagymát, forraljuk fel, főzzük alacsony hőfokon további 2 percig.
  6. Tálaljuk forrón, szórjunk rá pirított szezámmagot, locsoljuk rá a szezámolajat.

TIPP

  • Víz helyett használhatunk szárított szardellából és/vagy algából készített alaplevet.
  • A friss rizs”nudli” rövidebb idő alatt puhul meg. Ha fagyasztottat használunk, hagyjuk kiolvadni először, és áztassuk hideg vízbe, mielőtt megfőznénk.
  • Bármilyen fent felsorolt alapanyagot is hozzáadhatunk tetszőlegesen a topokki-hoz, mint pl. tenger gyümölcsei, borda, stb.
  • Kínáljunk előtte étvágyfokozónak és melegítőnek egy kis koreai sojut.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

borspaszta (búza), fruktóz-glükóz szirup, kukoricaszirup, víz, cukor, erjesztett szójapeptid, hagyma, fűszerpor (tonhal), tintahal kivonat, ananász, ketchup, szardella erőleves, alkohol, fokhagyma, stabilizálószer E1422, búzafehérjekivonat por, hagymakivonat, színezék E160c

 

Allergének

Búzát, halat, tintahalat, szóját tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 852 kJ/201 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 47 g
- amelyből cukrok: 30 g
Fehérje: 2 g
Só: 3 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Korea

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!