Naan fokhagymás-korianderes 2 db -nishaan

Garlic&coriander naan bread 2 pcs -nishaan

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 270 g
Bruttó egységár: 4 778 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Fokhagymás-korianderes naan: búza finomlisztből készült, kelesztett, egy-másfél centi vastag, könnycsepp alakú indiai lepénykenyér.

Késztermék, amelyet csak melegíteni kell, és fogyasztható.

Megfelelő a vegetáriánus étrendet követők számára.

 

Mi a naan?

India egyik legismertebb és legkedveltebb kenyérféléje, amit Nyugat-, Közép- és Dél-Ázsiában is mindenhol megtalálni valamilyen formában. Neve perzsa nyelven kenyeret jelent.

Indiába Közép-Ázsiából került, ahol a mogul konyha szerves részévé vált.

Szabálytalan oblong alakú, lapos kenyér. Búza finomlisztből (maida) készül, élesztővel vagy kovásszal (manapság sokszor sütőpor), és víz hozzáadásával. Van amikor a vizet tejjel váltják ki, vagy a víz mellett tej és/vagy joghurt is kerül bele, ettől bélzete puhább és szivacsosabb érzetű.

Indiában hagyományosan tandoori kemencében (tandoor) sütik, annak a belső oldalára tapasztva. A tandoor vagy tannour egy speciális, agyag vagy fém, henger vagy váza alakú, süllyesztett vagy felszíni, fával vagy szénnel hevített kemence. Ebben roppant gyorsan, mindössze pár perc alatt készül el a naan, egyrészt a közel 470°C-os hőmérsékletnek, másrészt a közvetlen tűz sugárzó hőjének, a konvekciós hőáramlásnak és a forró füstnek köszönhetően. A végeredmény egy belül pihe-puha, ruganyos, kívül hólyagosra puffadt, itt-ott megégett, ropogósra sült kenyér. Mivel alapvetően a tandoori kemence egy kiváltság, alternatívaként tavát (fém- vagy öntöttvas, oldalperem nélküli, lapos vagy enyhén konkáv serpenyőszerűség) vagy öntöttvas serpenyőt használnak, esetleg sütőben sütik.

Sokféle változata van: natúr, vajas, vajas-fokhagymás, korianderes, fokhagymás-korianderes, fekete hagymamagos, töltött (pl. keema naan, paneer naan, aloo naan) stb.

 

Felhasználás

Fantasztikus mártogató kenyér szaftos, sűrű curry-khez (különösen vajas csirkéhez – tandoori csirke paradicsomos-tejszínes-krémes mártásban; csirke tikka masalához – csirke tikka paradicsomos-tejszínes-fűszeres mártásban; vajas panír masalához – sült panír paradicsomos-tejszínes-fűszeres mártásban; Rogan josh bárány curry-hez; kofta curry-khez – sajt/zöldség/húsgolyók paradicsomos-tejszínes-olajos magvakkal dúsított mártásban; marha curry-hez; bhuna gosht-hoz – sűrű, száraz, hússal készült curry), dahlokhoz (fűszeres lencsefőzelékszerűség), keema-khoz (fűszeres, csípős darált húsos ételek), chutney-khoz (pl. korianderes-mentás joghurt chutney, paradicsom chutney). Kitűnő tandoori ételek (tandoori kemencében sütött hús/zöldség/panír), kebabok, száraz sabjik/sabzik (mártás nélküli fűszeres zöldségételek), pickle mellé.

Az indiai konyhán túlmenően is sokféleképpen használhatjuk: tekintsünk rá, mint egy melegszendvics alapra, szórjunk rá sajtot, sonkát, zöldségeket vagy bármit, és toljuk be a sütőbe; használjuk úgy, mint egy paninit vagy kész pizzaalapot; legyen ez a mártogató kenyerünk salsákhoz, szószokhoz, zöldségkrémekhez, hummuszhoz; adjuk levesek mellé.

Elkészítés

Távolítsuk el a műanyag csomagolást, és spricceljünk rá némi vizet.

Sütő: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és toljuk be a naant 6 percre.
Grillsütő: Közepes/magas hőmérsékleten grillezzük 2 percig.
Kenyérpirító: 60 - 90 mp-ig melegítsük.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

búzaliszt (búzaliszt, kalcium-karbonát, vas, niacin, tiamin), víz, repceolaj, alacsony zsírtartalmú joghurt (tej), élesztő, cukor, ecet, tömegnövelő szerek (dinátrium-difoszfát, nátrium hidrogén-karbonát, kalcium-foszfát), szárított korianderlevél 0,4%, só, fekete hagymamag (fekete kömény/Nigella), aroma, tartósítószer E282

 

Allergének

Búzát, tejterméket tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1082 kJ/256 kcal
Zsír: 5,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 44,3 g
- amelyből cukrok: 3,9 g
Rost: 2,2 g
Fehérje: 7,4 g
Só: 0,8 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után 1 napon belül fogyasszuk el. Lefagyasztható a vásárlás napján.

Származási ország: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!