Citromos rizs -mtr

Lemon rice -mtr

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 3 964 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Közepesen csípős, aranysárga, illatos-aromás dél-indiai stílusú citromos-kurkumás rizs készétel, 2 személyre. Hagyományos ízvilágú, a citromos rizs elmaradhatatlan csonszával (másképpen: tadka/tarka) fűszerezték, vagyis olajon megfuttatott mustármagokat, gyömbért, csicserit, curry leveleket és zöld chilit adtak hozzá ízesítésképpen.

Gluténmentes, nem tartalmaz mesterséges tartósítószert. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is! Tűzhelyen és mikrohullámú sütőben is elkészíthető, csak melegíteni kell (lásd lent).

Dél-Indiában a citromos rizs (chitranna) egy igen közkedvelt köret, a többi, különbözőféleképpen ízesített basmati rizs mellett, mint a kókuszos rizs, római köményes rizs, ghi rizs, joghurtos rizs stb.

 

Felhasználás

Ha önmagában fogyasztjuk, kínáljunk mellé raitát (joghurt alapú, fűszeres zöldségsaláta) vagy valamilyen indiai pickle-t/chutney-t és papadot (bő olajban sütött, vékony, ropogós, kelesztetlen kenyérféle urid lencse-lisztből) vagy kosambarit (zöldséges lencsesaláta).

Adjuk csípős curry-k, pakora (csípős, fűszeres zöldségek, fűszeres csicseriborsólisztbe forgatva, bő olajban kisütve), masala vada (csicseriborsó-hagyma-fűszerek-zöldfűszerek keverékéből készített, korong alakúra lapított, bő olajban sült snack) mellé köretként.

Nagyon jó társítás egyébként fehér húsokhoz, halhoz, tenger gyümölcseihez, bárhogyan is legyenek elkészítve.

Elkészítés

Tűzhelyen: A bontatlan tasakot tegyük forrásban levő vízbe, úgy, hogy az teljesen ellepje. Kb. 5 perc után vegyük ki, bontsuk fel a tasakot, tálaljuk.

Mikrohullámú sütőben: A tasak tartalmát öntsük egy mikrohullámú sütőben is használható edénybe, melegítsük 1 - 2 percig. Kavarjuk össze, és tálaljuk forrón.

TIPP

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, rizs 36%, finomított napraforgóolaj, kókuszreszelék, citromlé 4%, só, zöld chili, felezett csicseriborsó, currylevél, mustár, gyömbérpaszta, kurkuma, savanyúságot szabályozó E330

 

Allergének

Mustárt tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 945 kJ/226 kcal
Zsír: 10 g
- amelyből telített zsírsavak: 3 g
Szénhidrát: 31 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 3 g
Só: 1,9 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után fogyasszuk el az egészet.

Származási hely: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!