Kínai földimogyorós szezámpaszta -liu bi ju

Chinese sesame paste with peanuts -liu bi ju

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 300 g
Bruttó egységár: 5 733 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A zhi ma jiang (100% pirított fehér szezámmagpaszta) mintájára készített kínai magkrém, pasztaszerű mártogató, ízesítő, 60% pirított fehér szezámmagból és 40% földimogyoróból. Nem tartalmaz ízfokozót, állagjavítót, színezéket, tartósítószert.

Az eredeti zhi ma jiang a pekingi konyha egyik fontos szósza, de a szecsuáni is használja.

Nehéz, olajos krém, jellegzetes földes, kicsit füstös, diós ízzel, állagra hasonlít a krémes földimogyoróvajra. Sötétebb színű, diósabb, gazdagabb, erősebb ízű, mint a tahini, amely ugyan szintén szezámmagból készül, de mindig csak nyersből, vagy nagyon minimálisan pirítottból, és ettől az íze kevésbé intenzív és kicsit kesernyés. Szintén erősebb ízű, mint a tiszta földimogyorókrém, viszont kevésbé ízes, mint a 100%-ban csak pirított szezámmagból készült szezámpaszta.

 

Felhasználás

Használat előtt alaposan össze kell keverni a különvált olajjal, és érdemes egy kicsit „fellazítani”, elkeverni egy kis vízzel, hogy könnyebben kezelhető, szósz állagú legyen.

Bár nem ugyanaz, mint az eredeti - 100%-ban szezámmagot tartalmazó – szósz, a zhi ma jiang, használható ugyanazoknál a kínai ételeknél, amelyek valójában szezámpasztát kérnek.

Megfelelő tehát hideg és meleg kínai/kínai gyökerű tésztás ételekhez (pl. dan dan mian – erjesztett zöldséges, darált sertéshúsos, chili olajos csípős-fűszeres szecsuáni tésztaétel; ma jiang mian – szezámpaszta alapú szósszal elegyített, tajvani hideg tésztaétel), hunani párolt padlizsánhoz, kínai Bang Bang csirkéhez (darabokra tépett csirkehús fűszeres-szezámos chiliolajban). Remek szósz kínai gőzölt zsemlébe. Egyik legjobb mártogató szósz hot pot-okhoz, hideg vagy meleg wonton-hoz. Belesüthető kekszekbe, különböző péksüteményekbe.

Jónéhány általános, „konyha-független” felhasználási lehetőséget is rejt magában. Jól kiegészíti bizonyos párolt/sült zöldségek ízét, mint pl. a spenót, bok choy, padlizsán, sárgarépa, sütőtök, édesburgonya. Nagyszerű társítás hideg sültcsirkéhez, grillezett halhoz, -csirkéhez, -garnélához, sült marhához. Kitűnő mártogató szósz nyers zöldségekhez, pl. uborka, sárgarépa. Salátadresszingként rálocsolható szezámos spenót salátára, sárgarépa-, cukkini- vagy csirkesalátára.

Önmagában is, és más szósz összetevőjeként is használható (pl. szójaszósszal, rizsecettel, gyömbérrel, fokhagymával, cukorral, szezámolajjal elkeverve).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szezám 60%, földimogyoró 60%

 

Allergének

Szezámot és földimogyorót tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2661 kJ/636 kcal
Zsír: 52 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 17 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 26 g
Só: 0 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben!

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!