Vörös rizs hántolatlan -gallo

Red wholegrain rice -gallo

Ár:
2.150 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 4 300 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Természetesen vörösesbarna színű, hántolatlan, hosszúszemű rizsfajta. Olaszországban nemesítették: a középhosszú-szemű fekete Vénusz rizs és egy Indica hosszúszemű rizsfajta hibridje. Ermesnek hívják, és kizárólag Piemontban és a szardíniai Tirso Völgyben termesztik.

Színét az antocián, egy vízoldékony - nagyon erős antioxidáns - színanyag adja. Mivel hántolatlan, akár a barna rizsek, ezért rágósabb. Íze dióra emlékeztet.

Egyik legmagasabb tápértékű rizsek az összes érintetlen, ép csírájú rizs között. Magas a vas- és cinktartalma, jó rost-, magnézium-, foszfor- és fehérjeforrás. Zsírtartalma alacsony. Glikémiás indexe közepes (kb. 55).

 

Felhasználás

Nagyon jó kísérője a hús- és zöldséges ételeknek. Kiváló piláfhoz, rizssalátákhoz, rizses levesekhez, ill. bármilyen olyan ételhez, amelyhez eredetileg barna rizst vagy hosszúszemű fehér rizst használnánk.

Mivel nagyon hasonlít a thai hosszúszemű vörös rizshez (red cargo rizs), megfelelő ennek helyettesítésére, így tehát az összes olyan az ételhez használható, melyekhez egyébként thai hosszúszemű vöröst használnánk, mint egészséges alternatíva a fehér hosszúszemű rizsre (pl. stir fry-okhoz, sültrizshez; thai- és indiai curry-k mellé köretként).

 

Előkészítés és főzés

Mint minden hántolatlan rizst, ezt is érdemes főzés előtt megmosni és áztatni, min. 30 percig, de célszerűbb egy éjszakán át.

Többféleképpen is elkészíthető.

Bő vízben: Egy rész rizshez 4 rész víz szükséges. A vizet egy kis sóval forraljuk fel, majd adjuk hozzá a rizst, és főzzük kb. 35 percig. Ha elkészült, szűrjük le.

Kuktában: Egy rész rizshez 2 rész víz szükséges. Öntsük a vizet és a rizst a kuktába, sózzuk meg, zárjuk le a kuktát. Az első sípolás után még 15 percig főzzük. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni a kuktát, nyissuk ki, és szűrjük le.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

Ermes vörös hosszúszemű rizs

 

Allergének

Nyomokban glutént és gluténszármazékokat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1515 kJ/ 358 kcal
Zsír: 3,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
Szénhidrát: 71,3 g
- amelyből cukrok: 0,6 g
Rost: 3,8 g
Fehérje: 8,6 g
Só: 0 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Olaszország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!