RECEPTEK

RECEPTEK

Japán curry

Hozzávalók 4 főre

  • 200 g csirke vagy marhahús 2 x 2 cm-es kockákra vágva
  • 250 g krumpli 2 x 2 cm-es kockákra vágva
  • 1 közepes fej hagyma apróra vágva
  • 1 tk gyömbér apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 100 g sárgarépa 1 x 1 cm-es kockákra vágva
  • 1 ek mogyoróolaj
  • 440 ml víz
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 50 g japán currypaszta

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1 / Hevítsük fel egy serpenyőben az olajat, dobjuk rá az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, hagymát, és amikor felszabadultak az illatok, dobjuk rá a húskockákat, vegyük alacsonyabbra a lángot, és pirítsuk kevergetve fehéredésig.

2 / Öntsük rá a vizet, tegyük bele a krumplit, a sárgarépát, valamint a currypasztát. Keverjük meg.

3 / Fedjük le, és alacsony hőfokon gyöngyöztetve főzzük puhára (kb. 20 perc).

4 / Keverje el a keményítőt 2 evőkanál vízben, és kevergetve csorgassuk az ételbe, főzzük még 5 percig.

5 / Tálaljuki forrón, jázmin rizzsel.

A kiválasztott termék a kosárba került!