Elköltöztünk! Új címünk: 1093 Budapest, Csarnok tér 5. Megtekintés térképen

LEXIKON

Paprikaolaj

A fűszerpaprika magolaj teljes egészében válogatott fűszerpaprika magból hideg sajtolással előállított étkezési olaj. Felhasználható sütéshez, főzéshez, salátaolajként, és minden olyan ételhez, amelyet a fűszerpaprika ízével és színével kívánnak gazdagítani.

A termék túlnyomórészt többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, kiemelkedő a linolsav tartalma, és az E-vitamin (tokoferol) tartalma. A tokoferol tartalmon belül 60 -80 %-t a gamma-tokoferol (amely a tokoferolok között a leghatékonyabb antioxidáns vitamin), 10-30%-t az alfa-tokoferol tesz ki.
A linolsav számos biokémiai reakcióban játszik szerepet, javítja az általános egészségi állapotot, elősegíti a kiegyensúlyozott hormontermelést, jó hatással van az ízületekre és a kötőszövetre.Az omega-3 és omega 6 zsírsavak aránya mellet a tokoferolok megfelelő arányának fontos szerepe van a gyulladásos folyamatok megállításában, a rák-, szív- és érrendszeri-megbetegedések kockázatának csökkentésében.
Az alfa tokoferol visszaszorítja a sejtek szabadgyök termelését, a gamma tokoferol pedig a már meglévő szabadgyököket semmisíti meg.
A csípős paprika magolajban található kapszaicin fokozza az anyagcsere folyamatokat, , felgyorsítja az emésztést, a zsírsejtek energia felhasználását,emiatt a fogyókúrában is szerepet játszik. További hatásai a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, gyomorvédő hatás, serkenti a helyi vérkeringést.

-->