LEXIKON
- Sáfrány - Saffron
- Sambal oelek
- Sárga bab sós mártásban
- Sárgabab-mártás
- Sarhor-metélt
- Scoville-skála
- Skorpió chili - Trinidad Moruga Scorpion
- Soba tészta
- Spárga
- Sriracha
- Stevia - jázminpakóca
- Sumac, Szömörce
- Szalmagomba (Volvariella volvacea)
- Szarvasgomba
- Szechuáni bors
- Szecsuani chilipaszta, chilipaszta
- Szegfűszeg
- Szerecsendió
- Szezámmag
- Szójababpaszta
- Szójababsajt lapok, vékony, szárított
- Szójababsajt, fehér, erjesztett
- Szójababsajt, friss (tofu)
- Szójababsajt, piros, erjesztett
- Szójababsajt, puffasztott
- Szójaolaj
Sarhor-metélt
Vízzel őrölt rizzsel készítik; a tésztát vékony lapokban gőzölik, majd felgöngyölik és 1 cm széles csíkokra vágják.
Szárítva és frissen árulják. Használat előtt a szárított tésztát forró vízben főzik és lecsepegtetik. Annak ellenére, hogy a szárított tészta lezárt dobozban vagy köcsögben hónapokig is eláll, a friss százszor finomabb, különösen ha kevergetve sütjük. Vásárlás után 1-2 napon belül fel kell használni, különben elveszti puhaságát.