Japán sushi nori 7 lapos -clearspring

Japanese sushi nori 7 sheets -clearspring

Ár:
2.690 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 17 g
Bruttó egységár: 158 235 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Japánul a nori szó óceáni algát jelent, ami valójában egy gyűjtőnév: így hívnak minden ehető tengeri algát a vörös algafaj Pyropia nemzetségéből. A sushi révén világszerte ismertté vált, papírvékony nori-lapok tehát mindenféle vörös algából készülnek: a begyűjtött algát megtisztítják, majd péppé zúzzák, és papírkészítéshez hasonló technológiával vékony rétegben kiterítik. Ezután megszárítják és préselik.

Koreában, ahol szintén készítik és fogyasztják ugyanezeket az algalapokat, kim vagy gim néven ismertek.

Aranyló mélyzöld, sötét szín és markáns tengeríz jellemzi. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma, akárcsak a rost-, A és B12 vitamin-, kálium-, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.

A termék 7 db vékony pirított lapot tartalmaz, egy lap mérete nagyjából 18*20 cm.


Felhasználás

Elsősorban sushi készítéshez ajánlott, legyen szó a japán fajtákról (norimaki sushi, onigiri, temaki stb.), vagy a makisushi koreai változatáról, a gimbap-ról (kimbap).

A gimbap bár sokban hasonlít a japán makisushihoz, van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem szezámolajat használnak, a kimet is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.

Koreában a gim (nori) gyakran kerül köretként (banchan) az asztalra, szezámolajban pirítva, kicsit megsózva, kisebb kockákra vágva, vagy éppen alkoholos italok snack-kísérőjeként. Bő olajban kisütött verziója a bugak.

Japánban, a sushin kívül a norit norimaki mochi-hoz (hagyományos japán rizses édesség); kis, száraz nori lapokba tekert, hideg rizsgolyókhoz; ochazuke-hez (egy tál rizs, forró teában előáztatott nori darabokkal); nori tsukudanihoz (szójaszósszal ízesített algapaszta), löncshúsos musubihoz (spam musubi: grillezett löncshús és rizstömb „szendvics”, norival átkötve) használják.

Széttördelve hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, salátákhoz, de tésztaételek és párolt rizs díszítésére és ízesítésére is kiváló.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szárított, pirított nori alga (Pyropia yezoensis)

FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max. 1.5 lap fogyasztható naponta (~4 g).

A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g szárított termékben
Energia: 1126 kJ / 270 kcal
Zsír: 5.3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 7.5 g
Cukor: 0 g
Rost: 40 g
Fehérje: 39 g
Só: 0.3 g

FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max. 1 - 2 szárított nori lap fogyasztható naponta.
 

Származási hely: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Négy égtáj ízei Kft.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, a Négy égtáj ízei Kft. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!