Barna rizs miso paszta pasztörizálatlan bio -clearspring

Organic brown rice miso -clearspring

Ár:
5.439 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 300 g
Bruttó egységár: 18 130 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Bio barna rizs miso vagy genmai miso, teljes bio szójababból (47%), fermentált bio barna rizsből (33%) és barna rizs kojiból (Aspergillus oryzae penészgombával beoltott rizs, egyféle japán fermentációs indító).

Hagyományos japán, NEM PASZTÖRIZÁLT, kóser miso paszta: cédrusfa hordókban fermentált, kézi készítésű, hosszú erjesztésű (6-18 hónap).

Gazdag ízvilág jellemzi, földes, lágy mogyorós tónusokkal. Bár sótartalma magas (12,7 g), mégis elég enyhe ízű, ahhoz, hogy nyers zöldségekkel is fogyasztható legyen. Állaga szemcsésebb, darabosabb.

Magas fehérjetartalmú termék, a legjobb minőségű fehérjéket - az összes esszenciális aminosavat - tartalmazza. A genmai misoban van a legtöbb B12 vitamin az összes miso közül. Szénhidrát-szegény, sóban igen gazdag (12,7). Jó rostforrás.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer, nem pasztörizált. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Más ízvilágú miso, mint a vörös, mégis használható ugyanazokhoz az ételekhez, amelyeknél vöröset használnánk.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használhatjuk nabemono-hoz (japán hot pot/egytálétel), zöldség- és tésztalevesekhez, húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz, salátaöntetekhez. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Jól társítható gabonafélékkel, babbal.

Beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy ha a miso már benne van az ételben, a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

bio teljes szójabab 47%, bio fermentált barna rizs (33%), tengeri só, víz

 

Allergének

A termék szóját.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 662 kJ/158 kcal
Zsír: 6,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,2 g
Szénhidrát: 10 g
- amelyből cukrok: 7 g
Fehérje: 12 g
Só: 12,7 g


Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!