Dashi no moto levesalappor -shimaya

Dashi no moto stock powder -shimaya

Ár:
1.880Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 48 g
Bruttó egységár: 39 167 Ft/kg

A termékről

 

Termékleírás

8 tasak instant awase japán dashi levesalap-por tonhalporral és alga kivonattal. 

Nem tartalmaz ízfokozót!

A dashi alaplét a japán konyha alapjának tekintik. Európában a zöldség alaplé lenne ennek a megfelelője, bár ízben és főzési időben nagyon eltérőek. Sokféle verzióban készülhet: csak bonito-val; csak kombu algával (kombu dashi); kombu algával és bonitoval (awase dashi); shiitake gombával (shiitake dashi), stb.

A tradícionális japán miso leveshez elengedhetetlen a dashi alaplé, de más japán levesekhez is ezt használják (pl. tésztalevesek).

Az instant dashi előnye, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető. Instant umami ízforrás, természetes ízfokozó: kiemeli az alapanyagok ízét, amelyhez hozzáadják.

 

Felhasználás

Használjuk a porból készített dashi alaplevet miso leveshez, hot pot-okhoz, nimono-khoz (nagyon alacsony hőfokon főzött ételek, pl. kaboha no nimono, nikujaga, stb.), forró japán tésztalevesekhez, vagy készítsünk vele shiro dashi-t (dashi alaplé, fehér szójaszósz, mirin, cukor), a shiro dashi-ból pedig dashimakit (egyfajta omlett). A dashit egyes grillezett fogások (pl. okonomiyaki - egyfajta sós palacsinta, takoyaki - golyó formájú japán előétel/snack) panírjába is szokták vegyíteni.

A dashi alaplével, sötét szójaszósszal, mirinnel és cukorral készült tsuyu kerül az udon-, somen- és soba levesekbe, és ugyanezt – egy kicsit sűrűbb változatban – mártogatószószként is használják sült tempurához, hideg udon- vagy soba tésztához.

A takikomi-gohan elkészítéséhez is dashit használnak, amikor rizzsel, gombával, zöldségekkel és hallal vagy hússal főzik össze a dashit. Egy sajátos japán zöldségkészítési módszer, az ohitashi, amikor a zöldségeket dashiban főzik meg (pl. spenót ohitashi, padlizsán ohitashi, okra ohitashi, stb.). 

Az instant dashi por általános ízesítésre is kiváló, hozzáadható szószokhoz, mártogatókhoz, salátaöntetekhez, rizses ételekhez, vagy bármilyen olyan ételhez, amelyhez illik a dashi ízvilága.

 

Elkészítés

Ha levesalapként használjuk, 600 ml forró vízben oldjunk fel egy tasak port, majd végcéltól függően ízesítsük és/vagy használjuk más ételek elkészítéséhez.

Ha ízesítőként használjuk, a port (ízlés szerinti mennyiségben) keverjük el mártásokban, mártogatókban, salátaöntetekben stb.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

glükóz, laktóz, só, tonhalpor, tengeri alga kivonat, élesztőkivonat, dextrin

 

Allergének

A termék laktózt, halat tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1186 kJ/279 kcal
Zsír: <0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
Szénhidrát: 53 g
- amelyből cukrok: 31 g
Fehérje: 16 g
Só: 27,8 g


Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!