Dashi no moto bonito levesalappor -marutomoto

Dashi no moto bonito soup stock -marutomo

Ár:
12.189 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 12 189 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

2 tasak (2x500 g) instant bonito dashi, azaz bonito hal levesalappor/ízesítő, bonito - szárított, erjesztett, füstölt - halporral.

A dashi alaplét a japán konyha alapjának tekintik. Európában a zöldség alaplé lenne ennek a megfelelője, bár ízben és főzési időben nagyon eltérőek. Sokféle verzióban készülhet: csak bonitoval (katsuo dashi), kombu algával (kombu dashi), shiitake gombával (shiitake dashi), szárított szardellával (niboshi dashi), vagy ezek bármilyen tetszőleges kombinációjával (awase dashi).

A tradicionális japán miso leveshez elengedhetetlen a dashi alaplé, de más japán levesekhez is ezt használják (pl. tésztalevesek).

Az instant dashi előnye, hogy gyorsan, könnyen elkészíthető. Koncentrált umami íz forrása, amely kiemeli az alapanyagok ízét, amelyhez hozzáadják.

 

Felhasználás

Használjuk a porból készített dashi alaplevet miso leveshez, hot pot-okhoz, nimono-khoz (nagyon alacsony hőfokon főzött ételek, pl. kaboha no nimono, nikujaga stb.), forró japán tésztalevesekhez, chawanmushi-hoz (sós tejsodószerűség), okonomiyakihoz (palacsintatésztából és tetszés szerint összeválogatott alapanyagokból - zöldségek, tenger gyümölcsei stb. - készült, sós, aranybarnára sütött palacsintaszerű japán étel), modan yakihoz (okonomiyaki változat), mentsuyuhoz (dashi-szójaszósz-mirin keveréke, ami tésztalevesalapként vagy hideg tészta-mártogatóként funkcionál), tentsuyuhoz (dashi-szójaszósz-mirin keveréke, ami tempura mártogatóként funkcionál), takikomi-gohanhoz (dashival összefőzött rizs, gomba, zöldségek és hal/hús), a különféle ohitashikhoz (dashiban főtt zöldségek, pl. spenót ohitashi, padlizsán ohitashi, okra ohitashi stb.).

Készítsünk vele shiro dashi-t (dashi alaplé, fehér szójaszósz, mirin, cukor), a shiro dashi-ból pedig dashimakit (egyfajta omlett).

Csináljunk tsuyu-t dashi alaplével, sötét szójaszósszal, mirinnel és cukorral, és adjuk udon-, somen- és soba levesekhez, és ugyanezt – egy kicsit sűrűbb változatban – használjuk mártogató szószként sült tempurához, hideg udon- vagy soba tésztához.

Az instant dashi port adjuk hozzá takoyaki (polipos sült golyócskák) tésztájához, de általánosabban is használhatjuk, főként szószok, mártogatók, salátaöntetek, rizses ételek, halas raguk, hallevesek, ázsiai stílusú tenger gyümölcseivel készített tésztaételek vagy bármilyen olyan étel ízesítésére, amelyhez illik ennek a dashinak ízvilága.

 

Elkészítés

Ha levesalapként használjuk, 250 ml forró vízben oldjunk fel kb. 6 g port, majd a végcéltól függően ízesítsük és/vagy használjuk más ételek elkészítéséhez.

Ha ízesítőként használjuk, a port (ízlés szerinti mennyiségben) keverjük el mártásokban, mártogatókban, salátaöntetekben stb.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

ízfokozó: E621; só, cukor, szárított bonito por (hal), hidrolizált fehérje, élesztőkivonat, ízfokozó: E627, E631

 

Allergének

Halat tartalmaz. Nyomokban árpát és tejet tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 882 kJ / 210 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 27.1 g
- amelyből cukrok: 17.1 g
Fehérje: 24.8 g
Só: 45.8 g


Származási hely: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Négy égtáj ízei Kft.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, a Négy égtáj ízei Kft. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!