Indonéz gulai curry leves fűszerpaszta -bamboe

Spice paste for indonesian gulai curry soup -bamboe

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 35 g
Bruttó egységár: 22 714 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Egy viszonylag egyszerű összetételű fűszerpaszta aromás-fűszeres, kókusztejes birka gule-hez (híg indonéz curry-típus). Jó kiindulási alap, de érdemes azokkal a fűszerekkel kiegészíteni, melyeket rendszerint minden gule tartalmaz (lásd a lenti receptet), de ebben a keverékben „nem kaptak helyet”.

Nehéz minden kétséget kizáróan kategorizálni a terméket, különösen úgy, hogy a gyártó maga is négyféleképpen nevezi a csomagoláson (gulai, gule, curry és leves), és az összetétele sem teszi egyértelművé, hogy hova sorolható. Az biztos, hogy egy híg, levesszerű, picit savanyított birka curry-féle készítéséhez kell használni, ez pedig arra enged következtetni, hogy ez egy jávai gule-hez szánt fűszerpaszta.

Indonéziában a curry-k több különböző név alatt futnak, és van is köztük több-kevesebb különbség fűszerezésben, sűrűségben, színben, csípősségben stb. A két legismertebb curry a gulai és a kari. A gulai az indonéz szigetvilághoz tartozó Szumátra nyugati részéről ered, a minangkabaui (padang) konyha sajátja, de egyértelmű indiai jegyeket visel. Ez a híres rendang kiindulási alapja (a rendangot tulajdonképpen a gulai egyik változatának tartják), olyan értelemben, hogy ha a fűszer-hús-kókusztej kombinációt kevés ideig főzik, és viszonylag leveses marad, akkor gulainak hívják, ha ugyanazt tovább főzik, és valamelyest besűrűsödik, akkor már kalio a neve, és ha a 6-8 órás főzés során teljesen elfő a folyadék, a fűszerek és a kókusztej pedig karamellizálódik, a kapott ételt rendangnak hívják.

A gulainak a jávai változata gule néven ismert. Ez, a gulaihoz képest is egy elég híg, szinte levesszerű curry, amit leginkább kecskéből, birkából, marhából vagy belsőségekből készítenek, és olykor enyhén savanyítanak (tamarinddal).

 

Felhasználás

Indonéz gule hozzávalók (4 személyre)

Elkészítés

  1. Főzzük meg a birkahúst a 800 ml vízben.
  2. Miközben a hús fő, pürésítsük a friss fűszereket, és a gule fűszerpasztával együtt futtassuk meg egy kis olajon, adjuk hozzá a szárított fűszereket is, folyamatosan kavargatva.
  3. Amikor a birkán már csak kb. 2 csészényi víz marad, adjuk hozzá a fenti, pirított fűszerpasztát, és alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
  4. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, és főzzük még 15 percig alacsony hőmérsékleten.
  5. Tálaláskor locsoljuk meg egy kis citromlével, ízesítsük egy kis chiliszósszal.

TIPP

  • Bár alapvetően ez egy birkaétel, sertéssel, marhával, sőt csirkeszárnyakkal is elkészíthetjük.
  • Kínálhatjuk nasi kuninggal (sárga illatos rizzsel) vagy párolt rizzsel.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

salottahagyma 42%, fűszerek 23% (koriander, szerecsendió, fehér bors, római kömény), só, pálmaolaj, fokhagyma 5%

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 84 kJ/20 kcal
Zsír: 1.0 g
- amelyből telített zsírsavak: 1.0 g
Szénhidrát: 2.0 g
- amelyből cukrok: 1.0 g
Fehérje: 1.0 g
Só: 2.7 g

 

Tárolás: Tároljuk száraz helyen, közvetlen napfénytől védve.

Származási ország: Indonézia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!