Okasan fehér miso -hanamaruki

Okasan white miso -hanamaruki

Ár:
3.980 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 3 980 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Shiromiso vagy fehér (világos) miso paszta, fermentált rizsből és 34% szójababból.

Hagyományos japán ízesítő paszta, a legnagyobb mennyiségben előállított miso fajta.

Sóval meg rizs kojival (Aspergillus oryzae penészgombával beoltott rizs, egyféle japán fermentációs indító vagy starter) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény, rövidebb erjesztési idővel (2 - 8 hét). A rizs starter miatt rizs miso-nak minősül (kome miso). 

Természetes tartósítót, alkoholt tartalmaz; ez egyrészt megakadályozza a felületi penészképződést, másrészt leállítja az erjedési folyamatot, és ezzel együtt a széndioxid termelődést, amely „felfújná”, egy idő után pedig kirobbantaná a miso paszta csomagolását. A főzés során az alkohol elpárolog.

Sárgás-krémszínű. Állaga a mogyorókrémhez hasonlítható, egyenletesen krémes. Íze édeskés, enyhe, mégis ez a miso a maga 11,8 g sótartalmával sós miso-nak számít. Természetes glutaminsavat is tartalmaz, ami a miso umami ízéért felelős. A lágyabb íze miatt ideális azok számára, akik csak most kezdenek el ismerkedni a miso-k világával.

Bár elég nagy arányban van benne szójabab, mégis valamivel alacsonyabb a fehérjetartalma, mint szénhidráttartalma, mivel a rizs a domináns összetevő.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

A fehér miso ízvilága enyhe, nem domináns, ezért nagyon változatosan és általánosan használható, nemcsak sós ételekhez, hanem desszertekhez is.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemonohoz (japán hot pot/egytálétel), húsok, halak pácolásához, különböző zöldségek (uborka, padlizsán, fehér retek (daikon)) miso pasztában való erjesztéséhez (misozuke), világos szószokhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag). A japánok majonézt is készítenek belőle.

Csinálhatunk szendvicskrémet belőle (pl. vajjal összekeverve), hozzáadhatjuk salátaöntetekhez vagy tészták alapmasszájához.

Kitűnő párosítás gyömbérrel, fokhagymával, rizsecettel, tahinivel, citromlével és citromhéjjal.

Karamellszószba és fagyiba is keverhető, sütemények krémjébe (pl. miso-s sajttorta), jól kiegészíti a csokis ízvilágot (brownie).

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz (mint pl. páclé/majonéz, stb.) és vegyítsük el benne. FONTOS, hogy utána NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy ha már benne van a miso, a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magasabb sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

íz, szójabab 34%, rizs, só, alkohol

 

Allergének

A termék szóját tartalmaz.


Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 854 kJ/203 kcal
Zsír: 4,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 25 g
- amelyből cukrok: 11 g
Fehérje: 12 g
Só: 11,8 g


Tárolás: Hűtőben kell tárolni, felbontás előtt és után is!

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!