Rawon kelet jávai húsleves fűszerpaszta -bamboe

Spice paste for rawon east java meat soup -bamboe

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 54 g
Bruttó egységár: 14 722 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Aromás, finoman csípős, nagyon sötét, szinte fekete színű fűszerpaszta kelet-jávai (indonéz) rawonhoz (húsleves). Sajátos feketés színét és diós-földes ízvilágát kulcsösszetevőjének és-ízesítőjének, a keluak diónak (keluwek/keluwak/kluwak/kluak) köszönheti.

Halal minősítésű kényelmi termék; nem tartalmaz MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezőanyagot. Vegánok és vegetáriánusok számára is ideális, nincs benne állati eredetű összetevő. A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent); 1 tasak tartalma 4 adag leveshez elég.

 

Mi a rawon?

A rawon egy hagyományos indonéz levesféle, amely Kelet-Jávából származik, és egyike a legrégebbi történelmileg azonosított ősi jávai ételeknek. Többféle változata van, általában mindegyik tartalmaz keluak diót, de akad köztük olyan is, amelyik nem, mint pl. a barna színű, sertéshússal készített balinéz verzió.

A kelet-jávai rawon marhahússal készül, amit egyben főznek meg. Amikor már puha, felkockázzák, és visszamegy a levesbe. A fűszerpasztát megfuttatják egy kis olajon, és hozzáadják a leveshez zúzott citromnáddal, kaffir lime levéllel és salam levéllel együtt. A fűszerpaszta alapvetően tipikusan indonéz alkotóelemekből áll össze (salottahagyma, fokhagyma, gyömbér, galanga, kukui dió, kurkuma, piros chili), de van egy fontos, mondhatni kulcsösszetevője, a fekete keluak dió (buah kluwek). Egy eléggé szokatlan ízesítő, ez adja a leves nagyon sötét színét és földes-diós tónusát. A keluak dió nyersen mérgező, de fogyasztás előtt fermentálva már nem.

Általában egyszerű párolt rizzsel kínálják, sózott tojást, babcsírát, krupukot (rákszirom) és valamilyen sambalt (indonéz chilipaszta) kínálnak mellé, díszítésként újhagyamával és pirított hagymával szórják meg.

 

Felhasználás

Rawon hozzávalók (4 személyre)

  • 1 tasak Bamboe Rawon kelet-jávai húsleves fűszerpaszta
  • 500 g marhahús (pl. marhaszegy/lábszár/spitzfartő)
  • 5 db újhagymazöldje, csíkokra vágva
  • 1 citromnád, megroppantva
  • 4 db kaffir lime levél
  • 800 ml víz

Elkészítés

  1. Főzzük meg félig a marhahúst (egyben), 800 ml vízben. Amikor már csak 750 ml folyadék maradt, vegyük ki a húst, kockázzuk fel, és tegyük vissza a főzővizébe.
  2. Adjuk hozzá a fűszerpasztát, a citromnádat és a kaffir lime levelet.
  3. Alacsony hőmérsékleten főzzük az egészet tovább, amíg a hús teljesen megpuhul.
  4. Tálaljuk forrón, szórjuk rá az újhagyma zöldjét, kínáljunk mellé párolt rizst és sambalt (indonéz chilipaszta).

TIPP

  • Ha erősebb ízű levest szeretnénk, futtassunk meg 2 evőkanálapróra vágott salottahagymát, és adjuk a leveshez a 2. lépésnél.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

salottahagyma 39%, só, pálmaolaj, kluwak 8%, galanga 3%, citromnád 2%, fokhagyma 1%, kurkuma 1%, koriander 1%, chili 0,5%

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 147 kJ/35 kcal
Zsír: 2.5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.0 g
Szénhidrát: 3.0 g
- amelyből cukrok: 1.0 g
Fehérje: 1.0 g
Só: 4.0 g

 

Tárolás: Tároljuk száraz helyen, közvetlen napfénytől védve.

Származási ország: Indonézia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!