Sötét miso paszta -miyako

Dark miso paste -miyako

Ár:
1.190 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 150 g
Bruttó egységár: 7 933 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Sötét miso paszta, 76% rizs miso (kome miso) és 19% szója miso (mame miso) keverékéből.

Sötét, vöröses-csokibarna, nagyon markáns, karakteres, sós, fűszeres, kiemelkedő umami ízzel. Állaga a mogyorókrémhez hasonlítható, egyenletesen krémes. Magas a sótartalma, ezért sós miso-nak minősül.

Természetes tartósítót, alkoholt tartalmaz; ez egyrészt megakadályozza a felületi penészképződést, másrészt leállítja az erjedési folyamatot, és ezzel együtt a széndioxid termelődést, amely „felfújná”, egy idő után pedig kirobbantaná a miso paszta csomagolását. A főzés során az alkohol elpárolog.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer, bár mint pasztörizált, gyors miso, jóval kevesebb probiotikumot tartalmaz, mint a természetes, hosszabb erjesztésű változata. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Mivel alapból elég markáns ízvilág jellemzi, és fűszerezett is, specifikusabban lehet használni.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemono-hoz (japán hot pot/egytálétel), salátaöntetekhez, különböző zöldségek (uborka, padlizsán, fehér retek (daikon)) miso pasztában való erjesztéséhez (misozuke), húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Remek társítás húsosabb zöldségekkel (pl. padlizsán, sütőtök), gombával.

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne.

FONTOS!

Miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, szójabab 30%, rizs, só, etil-alkohol 2.3%, ízfokozó: E621

 

Allergének

A termék szóját tartalmaz.


Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 770 kJ/184 kcal
Zsír: 5,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,83 g
Szénhidrát: 25,5 g
- amelyből cukrok: 19,0 g
Fehérje: 11,7 g
Só: 12,2 g


Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!