Tom yum paszta -thai pride

Tom yum paste -thai pride

Ár:
1.980 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 195 g
Bruttó egységár: 10 154 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Thai csípős-savanyú fűszerpaszta Thaiföld egyik nemzeti ételéhez, a Tom Yum leveshez. Ízvilága összetéveszthetetlen: csípős és savanyú, illatos és aromás, felforrósító és mégis hűsítő.

A fűszerpaszta domináns mennyiségben citromnádat (32%) tartalmaz, illetve galangát, chilit és fokhagymát. A Cock Brand Tom Yum pasztájától eltérően nincs benne kaffir lime levél, cserébe viszont tartósítószer-, színezék- és ízfokozómentes. Tömény, éppen ezért elég 1 teáskanál paszta egy 2 személyre főzött leveshez.

Hagyományosan, Thaiföldön ez a leves mindig frissen készül, először egy paszta állagú alapot (nam prik pao) készítenek sült chiliből, salottahagymából és fokhagymából, majd ehhez adják hozzá a vizet, zöldfűszereket és a garnélát/húst. Mindig friss zöldfűszereket használnak, ettől lesz a leves igazán aromás és illatos. Citromnáddal, galangával és kaffir lime levéllel fűszerezik, thai chilivel, paradicsommal, édes fehér hagymával, cukorral, halszósszal ízesítik, és a végén adják hozzá a limelét, ill. a zöld korianderlevelet.

Általában garnéla (Tom Yum Goon), csirke (Tom Yum Gai) vagy sertéshús a levesbetétje, de van keményhúsú hallal (Tom Yum Taleh), vegyes tenger gyümölcseivel (Tom Yum Talay), ill. gombával készült vegetáriánus verziója is. Vagy önmagában előételként kínálják, vagy főételként, ilyenkor külön tálkában ragacsos rizst adnak mellé. Kétféle változata létezik, az egyik híg, sűrítés nélküli (Tom Yum Nam Sai), a másik krémleves (Tom Yum Nam Khon), ehhez sűrített tejet vagy kókusztejet, ill. chilipasztát adnak.

 

Felhasználás

Elsősorban Tom Yum leveshez ajánlott, de a Nasi goreng indonéz sült rizs egyik – Malajziában népszerű - változatához, a Nasi goreng tom yam-hoz is használják.

Tom Yum Goong leves hozzávalók (2 személyre)

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a garnélát.
  2. Szeleteljük fel a galangát és a citromnádat 3 cm-es darabokra, törjük össze egy mozsárban.
  3. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a galangát, citromfüvet, kaffir lime levelet, sót és a Tom Yum pasztát. Forraljuk tovább.
  4. Adjuk hozzá a garnélát, és főzzük 2 percig.
  5. Egy kicsit törjük össze mozsárban a chilit, adjuk a leveshez.
  6. Adjuk hozzá a halszószt, citromlevet, chilipasztát és a sűrített tejet.
  7. Vegyük le a tűzről, szórjuk rá a korianderlevelet, és tálaljuk forrón, külön tálkában felszolgált párolt ragacsos rizzsel.

TIPP:

  • Készítsük csirkével, valamilyen keményhúsú hallal vagy vegyes tenger gyümölcseivel is.
  • A sűrített tej helyett használjunk kókusztejet.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

citromnád 32%, galanga, szójaolaj, chili 10%, só, fokhagyma, savanyúságot szabályozó anyag: E330

 

Allergének

Szóját tartalmaz. Nyomokban búzát, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1222 kJ / 296 kcal
Zsír: 24 g
- amelyből telített zsírsavak: 4.0 g
Szénhidrát: 14 g
- amelyből cukrok: 9.2 g
Fehérje: 1.6 g
Só: 7.6 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!