*shabu suki szósz -pantai

Shabu suki sauce -pantai

Ár:
991 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 215 g
Bruttó egységár: 4 609 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Csípős, sós, édeskés, umami-gazdag kantoni stílusú thai suki szósz vagy nam jim suki, három rokon thai étel „lelke”: a thai hot pot sukiyakié (suki), a suki tésztalevesé (suki nam) és a száraz sukié (suki hang). Viszonylag egyszerű összetételű alapváltozat.

A thai suki egy hot pot leves, és bár neve alapján azt hihetnénk, hogy a japán sukiyaki thai verziója, mégis ehhez hasonlít a legkevésbé. Sokkal inkább a kínai hot pot-ok vagy a japán shabu shabu világát idézi, de a thai ízlésvilághoz igazítva.

A thai suki (mint bármelyik hot pot) nemcsak egy ételféle, nemcsak egy főzési módszer, hanem egy társasági étkezési forma is, ami valahogy így zajlik: az asztal közepére egy alaplével feltöltött, speciális fémedényt helyeznek, az alaplevet végig gyöngyözve forralják. Az asztal körül ülők a különböző előkészített, feldarabolt, tetszés szerint kiválasztott nyers alapanyagokat (valamilyen húsféle (marha, sertés, csirke), húsgombóc, tenger gyümölcsei, üvegtészta, tésztabatyu, zöldség, gomba stb.) az alaplében mártogatva posírozzák vagy megfőzik. Mielőtt elfogyasztanák az így elkészült falatokat, a nam jim sukiba mártják, ez tulajdonképpen a fénypontja ennek az ételnek.

Kétféle thai suki létezik, a kantoni, ill. a hainani stílusú, a lényegi különbség a kettő között a levest kísérő sukiyaki szószban rejlik. A hainani meghatározó összetevője a vörös fermentált tofu és savanyított fokhagyma, a chili, só, cukor, ecet/lime mellett, míg a kantoni általában chiliszósz, chili, fokhagyma, szezámmag, lime, cukor és só kombinációjából áll össze, amelyhez olykor zöld koriandert, osztrigaszószt, halszószt, szójaszószt adnak.

 

Felhasználás

Elsődlegesen a hot pot sukiyaki (suki) mellé kínálják mártogató szószként, de a mu kratha-hoz (sertéshúsos étel, amely a kínai hot pot és a koreai BBQ ötvözete) is ezt adják.

Használják ízesítő szószként is a hot pot sukiyaki alaplevéhez, a suki tésztaleveshez (suki nam) vagy száraz suki/sukiyaki stir fry-hoz (suki hang).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, szójaszósz 20% (víz, cukor, só, szójababkivonat, búzaliszt), piros chili 19%, cukor, fokhagyma, ízfokozó (E640, E631, E627), só, savanyúságot szabályozó: E260; szezámolaj, pirított szezámmag, stabilizátor: E415

 

Allergének

Szóját, búzát, szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 454 kJ/109 kcal
Zsír: 1,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 17,7 g
- amelyből cukrok: 16,6 g
Fehérje: 5,8 g
Só: 5,8 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!