Sambal manis -koningsvogel

Sambal manis -koningsvogel

Ár:
1.789 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 8 945 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Hollandiában gyártott indonéz édes chilipaszta vagy sambal manis (sambal/sambel: chiliből készült szósz/paszta; manis: édes). A hőkezelt (pirított) sambalok kategóriájába tartozik. Édeskés-sós-fűszeres; viszonylag enyhe, éppen ezért - a sambal badjak mellett - ez a legjobb bevezető a sambalok világába az alacsony csípősségtűrő küszöbbel rendelkezőknek.

Sűrű, krémes, és mint általában a kereskedelmi forgalomban kapható sambalok, ez a termék is homogénebb, a darabos, nem egynemű, salsa-szerű hagyományosakhoz képest. Vegán, nem tartalmaz ízfokozót, mesterséges színezéket.

 

Mi a sambal?

A sambal valójában egy gyűjtőfogalom, indonéz chilipaszták, salsák és szószok sokaságát takarja, több, mint 300 változata van csak Indonéziában, attól függően, hogy milyen chiliből, ill. milyen másodlagos alapanyagokból készül, milyen az állaga, melyik régióból származik stb. Bár Malajziában, Srí Lankán, Brunei-ben és Szingapúrban, ill. Hollandiában és Suriname-ben is nagyon elterjedt, az nem vitatott, hogy a sambal indonéz eredetű.

A hagyományos sambalok alapja a chilipaprika (általában többfélét használnak). Ezt egészítik ki különböző „másodlagos” alapanyagokkal, mint pl. erjesztett garnélapaszta (terasi/trassie), fokhagyma, hagyma, salottahagyma, mogyoróhagyma, paradicsom, pálmacukor, limelé, szardella, tamarind, édes szójaszósz (ketjap manis), mangó stb. A hozzávalókat mozsárban zúzzák darabosabb, kevésbé egynemű pasztává, vagy darabolják/aprítják. Két fő kategóriába sorolják: nyers (sambal mentah - főként Kelet-Indonézia), hőkezelt (sambal masak - főként Nyugat-Indonézia). Csípőssége igen széles skálán mozog: a nagyon enyhe, édeskéstől egészen az extrém csípősig, attól függ, hogy milyen chilifajtát használnak éppen.

 

Felhasználás

Kitűnő, mint relish majdnem bármelyik indonéz étel mellé, vagy mint mártogató szósz indonéz sült ételekhez (sült halak, sült csirke – ayam ungkep, ayam goreng kremes; sült tenger gyümölcsei stb.), krupuk udang-hoz (rákszirom).

Használható általánosan is, mindennapi ízesítőként vagy asztali mártogatóként, többé-kevésbé mindenhez illik.

húsok pácolásához; sült/grillezett húsokra, zsíros halakra kenve; sima párolt rizshez, tojásos ételekhez, szendvicsekbe; rizses ételek, stir fry-ok, pörköltek, raguk, húsgolyókzöldséges ételek ízesítésére

Remek mártogató bármilyen ropogós krékerhez, friss és sült zöldségekhez, sült tofuhoz. És, ha már mártogató, akkor jöhet önmagában, vagy majonézben elkeverve, mogyoróvajjal kombinálva stb.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

darált piros chili 36%, darált hagyma (szulfit), cukor, lágy barna cukor, napraforgóolaj, aroma, nagy galanga, citromnád, fokhagyma, tartósítószer: E202, E211, E260

 

Allergének

Szulfitot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1407 kJ/337 kcal
Zsír: 17,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,96 g
Szénhidrát: 39,1 g
- amelyből cukrok: 27,6 g
Fehérje: 3,5 g
Só: 4,67 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Hollandia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!