Fehér bors narancsos öko

White orange pepper ecologic

Ár:
1.250 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 25 g
Bruttó egységár: 50 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Srí-lankai fehér narancsos bors, tulajdonképpen fehér hegyi bors (Piper nigrum) naranccsal ízesítve, kurkumával meg paprikával színezve. Srí Lanka közepén található hegységből - egy UNESCO világörökségi helyszínről – származik, organikus termelésből.

Ugyanannak a kúszónövénynek (Piperaceae család) a terméséből lesz mind a fehér, mind a fekete bors. A fűszerbogyók végső színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző a feldolgozási módszerük, amely befolyásolja a fűszer végső külalakját és ízét.

Ez a gyönyörű élénk narancsos-sárgás színű borsunk nemcsak vizuálisan különleges élmény, hanem ízvilága is egészen egyedülálló, ebben a bors-narancs-kurkuma kombóban. A fehér bors földes aromája, a kurkuma fás, földes, virágos tónusai és az erőteljes, édeskés narancsíz, egy kellemes, éles csípősséggel társítva, egyedülálló ízélményt ígér.

 

Felhasználás

A csípős-narancsos íz tökéletesen illik a fehér húsú/füstölt halakhoz, kacsához, csirkéhez, borjúhoz.

Szórjuk salátára, sült zöldségekre, használjuk narancsos kuszkuszhoz. Adjuk salátadresszingekhez, grill- és BBQ marinádokhoz, dörzsfűszerkeverékhez.

Egzotikussá teszi a csokoládés desszerteket, narancsos krémeket, -önteteket, citrusos és csokoládés fagylaltokat/szorbékat, narancsdzsemeket.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, közvetlenül a felhasználás előtt daráljuk/törjük, illetve az ételhez csak a főzés végén adjuk hozzá, mielőtt levennénk a tűzről. A fehér bors keserű lesz, ha túl sokáig főzik.

 

Más fűszerekkel való társítás

Készítsünk saját borskeveréket, társítsuk tetszés szerint olyan borsfajtákkal, amelyeket citrusos/narancsos ízvilág jellemez: kínai szecsuáni-, nepáli vad szecsuáni-, cumeo-, vietnámi Phu Quoc-, andaliman-, badrang borssal.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fehér bors (Piper nigrum) ökológiai termesztésből, narancs, kurkuma, paprika

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, szóját, gluténtartalmú gabonaféléket, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt  ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Mivel aromája illékony, és ízanyagai halványodnak, ha hosszasan éri a fény, tároljuk légmentesen lezárva, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási hely: EU-/nem-EU mezőgazdaság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!