Fekete bors őrlőben bio -kotányi

Organic black pepper in pepper mill -kotányi

Ár:
1.640 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 45 g
Bruttó egységár: 36 444 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Egész, bio fekete bors műanyag őrlőfejes, üvegtestű, nem újratölthető őrlőben, finom és durva őrlési beállítási lehetőséggel.

A fekete bors (Piper nigrum), a borsfélék (Piperaceae) családjához tartozó kúszónövény csonthéjas termése.

A fekete, zöld, piros és fehér bors ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük, és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is.

A fekete borsot akkor szedik le, amikor színe kezd sárgából vörösre váltani, majd forrásban levő vízben röviden, kb. 10 percig főzik, aztán szárítják (miközben fermentálódik). Sötétbarna/fekete színét és ráncos külső rétegét részben a főzésnek, részben pedig a szárításnak köszönheti.

Piperint tartalmaz, innen a felmelegítő és csípős jellege. A fekete bors gazdag illóolajban és gyantaanyagokban, ezért egy nagyon komplex aromaprofil jellemzi: fás, fenyős, földes elemek keverednek virágos, gyümölcsös, citrusos ízekkel és egy nagyon enyhe kesernyésséggel.

 

Felhasználás

Nagyon széleskörűen használható: pácok; mártások; szószok; saláták; savanyúságok pácleve; párolt-, főtt-, sült-, grillezett zöldségek, -húsok, -halak, levesek stb. fűszerezésére. Különösen jó steak bedörzsölésére, más fűszerekkel kombinálva, de meghagyva alap- és fő fűszernek a fekete borsot.

Illik gyümölcsös ételekhez, friss gyümölcsökhöz (pl. barack, ananász, dinnye, eper, citrom) is, jó édességek (pl. vaníliás tejsodó, csokoládés desszertek) ízesítésére.

Durvára tört/őrölt bors: akkor használjuk, ha a borsot független alkotóelemnek tekintjük.

Nagyon finomra őrölt bors: minél finomabbra őröljük, aromája annál intenzívebben ötvöződik az étellel.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, csak közvetlenül a felhasználás előtt daráljuk, és a főzés végén adjuk az ételhez, mielőtt a tűzről levesszük. Az előre őrölt fekete bors csak a csípősséget fokozza.

 

Más fűszerekkel való társítás

Készítsünk saját borskeveréket, keverjük bátran különleges, ínyenc borsokkal.

Ha komplex, telt csípősséget szeretnénk kihozni a fekete borsból, társítsuk chilipaprikával, mustárral szecsuáni borssal vagy gyömbérrel. Ha a fás, fenyőízű árnyalatokat akarjuk hangsúlyozni, kombináljuk babérlevéllel, fekete kardamommal és szerecsendióval. Ha citrusosságát szeretnénk kiemelni, használjuk zöld kardamom, kurkuma vagy koriander mellett.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

egész, szárított bio fekete bors

 

Allergének

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó üzemben készült.

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó.

Származási hely: nem-EU mezőgazdaság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!