Kerala felföldi óriás fekete bors öko

Kerala highland jumbo black pepper ecologic

Ár:
1.100 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 25 g
Bruttó egységár: 44 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Extra minőségű, óriás fekete bors (Piper nigrum), ökológiai termesztésből. Különösen nagyszemű, min. 4,75 mm-es átmérővel. A délnyugat-indiai Kerala állam Wayanad hegyvidékén terem. Helyi törzsi közösségek termesztik, szedik, válogatják és szárítják.

Mint fekete bors, rendelkezik az összes erre jellemző általános tulajdonsággal, mégis, specifikus jegyei miatt egy egyedi bors-ritkaság.

Csokoládébarna színű, intenzív és komplex aromájú, diós és gyümölcsös árnyalatokkal. Tüzes, nagyon csípős.

 


Felhasználás

Bármilyen ételhez használhatjuk, amelyet fekete borssal fűszereznénk, de érdemes inkább olyan ételekkel kombinálni, ahol a koncentrált fekete bors ízvilág ragyoghat.

Kitűnő fűszer minőségi marhasültekhez, sült/grillezett halakhoz és tenger gyümölcseihez, tanyasi csirkéhez (pl. citromos-fekete borsos csirke), kecskesajtokhoz, szószokhoz, csokoládés vagy vaníliás desszertekhez, salátákhoz.

Egész borsot akkor tegyünk az ételbe, ha azt sokáig kell főzni, vagy sokáig állhat, és van idő arra, hogy íze, aromája átjárja az ételt.

Durvára tört/őrölt bors: akkor használjuk, ha a borsot független alkotóelemnek tekintjük.

Nagyon finomra őrölt bors: minél finomabbra őröljük, aromája annál intenzívebben ötvöződik az étellel.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, egész borsot vegyünk, csak közvetlenül a felhasználás előtt daráljuk/törjük, illetve az ételhez csak a főzés végén adjuk hozzá, mielőtt levennénk a tűzről. Az előre őrölt fekete bors csak a csípősséget fokozza.

 

Más fűszerekkel való társítás

Ha komplex, telt csípősséget szeretnénk kihozni a fekete borsból, társítsuk csilipaprikával, mustármaggal, szecsuáni borssal vagy gyömbérrel. Ha a fás, fenyőízű árnyalatokat akarjuk hangsúlyozni, kombináljuk babérlevéllel, fekete kardamommal vagy szerecsendióval. Ha citrusosságát szeretnénk kiemelni, használjuk zöld kardamom, kurkuma vagy koriander mellett.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fekete bors (Piper nigrum)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonafélét, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt  ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Mivel aromája illékony, és ízanyagai halványodnak, ha hosszasan éri a fény, használjunk és tartsunk inkább egész borsot, tároljuk légmentesen lezárva, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási ország: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!