Ötbors-keverék füstölt borssal őrlőben -kotányi

Five pepper blend with smoked pepper in pepper mill -kotányi

Ár:
1.895 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 42 g
Bruttó egységár: 45 119 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Egész fekete-, fehér-, zöld borsból, rózsaborsból (álbors) és füstölt fekete borsból álló klasszikus borskeverék műanyag őrlőfejes, üvegtestű, nem újratölthető őrlőben.

A fekete-, fehér- és zöld bors mind valódi bors, és mind ugyanazon a növényen teremnek. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük, színük, és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is. A rózsabors a brazíliai vagy piros borsfa érett, szárított termése, nem igazi bors, de formája és borsos, egzotikus ízvilága miatt nagyon jó kiegészítője a borskeverékeknek.

A négy különböző színű bors sajátos, jellegzetes aroma jegyei összeadódnak ebben az egyvelegben, amit a füstölt fekete bors füstössége tetőz.

Az illóolajokban és gyantaanyagokban gazdag fekete borsot komplex fás, fenyős, földes aromavilág jellemzi, virágos, citrusos, gyümölcsös tónusokkal. Az illóolajokban szegényebb fehér bors földes, kicsit dohos, füves ízvilága, mentol tónusokkal, trágyára emlékeztető ízzel, élességgel párosul. A zöld bors friss, könnyű, lágy, gyümölcsös karakterrel. A rózsabors aromás, édeskés, virágos, gyümölcsös, citrusos ízei borsos és borókabogyóra emlékeztető tónusokkal keverednek.

Csípősség szempontjából is jó társítás: legcsípősebb a fekete bors, a fehér enyhébb, a zöld a még kevésbé csípős, a rózsabors pedig szinte alig csíp.

A négy bors hozta színes ízkavalkádban első találkozásra a legmarkánsabb a fekete- és a fehér bors csípőssége, amely ötvöződik a rózsabors édeskés ízvilágával a zöld bors friss élességével.

 

Felhasználás

Ideális általános asztali fűszer, jól mutat salátákon, tésztákon, rizses ételeken, krémlevesek tetején stb.

Kitűnő bármilyen húshoz / húsos ételhez, tenger gyümölcseihez, halakhoz, zöldségekhez, levesekhez, mártásokhoz, szószokhoz, sajtokhoz, bizonyos gyümölcsökhöz és bizonyos desszertekhez, elkeverve az ételben, vagy pácfűszerként; egészben, törve vagy darálva.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, érdemes közvetlenül a felhasználás előtt darálni, illetve a főzés végén hozzáadni az ételhez, mielőtt levennénk/miután levettük a tűzről.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

füstölt bors (bors, füst), bors (fekete, fehér, zöld), rózsabors

 

Allergének

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

A rózsabors kesufélékkel való rokonsága miatt allergiás reakciót válthat ki azoknál, akik a kesudióra vagy pisztáciára allergiásak!

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó!

Származási hely: Magyarország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Négy égtáj ízei Kft.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, a Négy égtáj ízei Kft. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!