Roppantott színes bors

Cracked colourful pepper blend

Ár:
751 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 30 g
Bruttó egységár: 25 033 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Fekete-, fehér-, zöld borsból és rózsaborsból (álbors) összeállított klasszikus borskeverék. Roppantott, leginkább nagyobb, egyenlőtlen felületű, durvára tört darabokból, és valamennyi aprószemcsés, finom törmelékből áll, ezért sokkal hosszabb ideig megőrzi aromáit és csípősségét, mint az őrölt változat, akár tárolás során, akár főzés közben.

A fekete-, fehér- és zöld bors mind valódi bors, és mind ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük, és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is. A rózsabors a brazíliai vagy piros borsfa érett, szárított termése, nem igazi bors, de formája és borsos, egzotikus ízvilága miatt nagyon jó kiegészítője a borskeverékeknek.

A négy különböző színű bors sajátos, jellegzetes aroma jegyei összeadódnak ebben az egyvelegben. Az illóolajokban és gyantaanyagokban gazdag fekete borsot komplex fás, fenyős, földes aromavilág jellemzi, virágos, citrusos, gyümölcsös tónusokkal. Az illóolajokban szegényebb fehér bors földes, kicsit dohos, füves ízvilága, mentol tónusokkal, trágyára emlékeztető ízzel, élességgel párosul. A zöld bors friss, könnyű, lágy, gyümölcsös karakterrel. A rózsabors aromás, édeskés, virágos, gyümölcsös, citrusos ízei borsos és borókabogyóra emlékeztető tónusokkal keverednek.

Csípősség szempontjából is jó társítás: legcsípősebb a fekete bors, a fehér enyhébb, a zöld még kevésbé csípős, a rózsabors pedig szinte alig csíp.

A négy bors hozta színes ízkavalkádban első találkozásra a legmarkánsabb a fekete- és a fehér bors csípőssége, amely ötvöződik a rózsabors édeskés ízvilágával, a zöld bors friss élességével.

 

Felhasználás

Akkor érdemes ebben a formában használni, ha a borskeveréket ételünk független alkotóelemének tekintjük, és fontos, hogy a keverék minél inkább megőrizze aromáit és csípősségét.

Ideális dörzsfűszer, sültekhez és BBQ/grill húsokhoz, halakhoz, tenger gyümölcseihez, önmagában vagy más fűszerekkel keverve. Használhatjuk steakhez, akár sütés előtt rászórva, akár utólagos fűszerezésre. Keverhetjük marinádokba is.

Amennyiben finom porrá vagy kevésbé darabosra daráljuk, általános asztali fűszerként is használható.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fekete bors (Piper nigrum), fehér bors (Piper nigrum), zöld bors (Piper nigrum), rózsabors (Schinus terebinthifolius)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt  ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

A rózsabors kesufélékkel való rokonsága miatt allergiás reakciót válthat ki azoknál, akik a kesudióra vagy pisztáciára allergiásak!

 

Tárolás: Mivel mindegyik bors aromája illékony, az ízanyagok halványodnak, ha hosszasan éri a fény, tároljuk légmentesen lezárva, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási hely: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!