Rizottó zöldséges -ataisz

Risotto with dried vegetables -ataisz

Ár:
580 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 2 900 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

„A” minőségű, hosszúszemű fehér rizs különböző szárított zöldségekkel.

Nem tartalmaz hozzáadott t, aromát, fűszerkivonatot és tartósítót.

Magas amilóz tartalmú rizsfajta, főzés után keményebb, szárazabb, könnyebb, a szemek nem tapadnak össze.

A rizseknél az „A” minőség egy magasabb minőséget képvisel, leginkább abban különbözik a „B”-től, hogy kevesebb darabos és apró törmeléket tartalmaz.

 

Felhasználás

Hosszúszemű rizsként nem megfelelő rizottóhoz, de ha rizottó módszerrel főzzük, el lehet érni egy krémesebb, lágyabb állagot. Ezzel együtt a rizottóra jellemző krémes külsőt és al dente belsőt csak és kifejezetten a specifikus rizottó rizsek (Carnaroli, Arborio, Vialone Nano) hozzák.

Ez a keverék köretnek ideális: párolt vagy sült húsok, zöldséges ételek, gabonafasírtok, halak és tenger gyümölcsei, egyszerűbb ízvilágú szaftos, szószos ételek mellé.

 

Elkészítés

Ha extra pergős rizst szeretnénk, a rizs -víz arány 1 : 2 lesz. Hevítsünk fel egy kis olajat/vajat, majd adjuk hozzá a tasak tartalmát, és pirítsuk 1-2 percig, anélkül, hogy a szárított zöldségeket megégetnénk. Forraljunk fel a vizet, adjuk a rizshez, sózzuk, majd forraljuk fel újra az egészet. A felöntés után óvatosan keverjük át a rizst, hogy ne törjön össze, különben keményítő szabadul fel a szemekből, és a rizs ragacsos lesz. Fedjük le, és főzzük alacsony hőfokon kb. 15-20 percig. Hagyjuk állni még 5 percig, lefedve, majd óvatosan lazítsuk fel villával.

Rizottó módszerrel a rizs – víz arány 1:4. A tasak tartalmát egy kis olajon/vajon lassú tűzön pirítjuk 1-2 percig, amíg az olaj bevonja a szemeket, anélkül, hogy a szárított zöldségeket megégetnénk. Továbbá is lassú tűzön, kezdjük el a rizshez adagolni a forró folyadékot, kis adagokban, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amint a folyadékot magába szívta, újabb adag folyadékot adjunk hozzá, folyamatosan kavarva. Ismételjük ezt kb. 18-22 percig, amíg a rizs el nem éri a kívánt állagot.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

„A” rizs 73% (EU), szárított zöldségek változó arányban 27% (sárgarépa, paszternák (EU), pirított, szárított hagyma (Kína), szárított paradicsom (Kína), petrezselyem (EU))

 

Allergének

A termék zellert, szezámmagot, búzát, zabot és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült. Nyomokban tartalmazhatja ezen allergéneket!

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1441,99 kJ/344,48 kcal
Zsír: 0,68 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,11 g
Szénhidrát: 76,08 g
- amelyből cukrok: 13,87 g
Fehérje: 8,79 g
Só: 0,06 g

 

Származási hely: EU - Kína

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!